→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Haal je Bachelor of Science met HBO SPD

Zoek je een praktijkgerichte financiële hbo-opleiding? Volg dan HBO SPD Bedrijfsadministratie van Hogeschool NTI! Het studieprogramma is afgestemd op het beroepsprofiel van de SPD'er en aangepast aan de eisen van deze tijd. Na afronding van de opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie ontvang jij de titel Bachelor of Science. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de SPD-opleiding. 

Wat kun je na HBO SPD Bedrijfsadministratie?

Het wettelijk erkende hbo-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie geeft jou een gedegen basis mee voor een carrière bij financiële afdelingen van grotere organisaties. Je kunt dan onder meer aan de slag als:

 • Financieel manager
 • Controller
 • Assistent-accountant
 • Financieel adviseur

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inclusief vakliteratuur

Geweldig natuurlijk, zo’n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie 7203

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

Dit jaar legt de basis voor de opleiding HBO SPD.

Inleidende fase
 • Startbijeenkomst (introductie)
  0 EC
 • Bedrijfsadministratie 5
  8 EC
 • Kostencalculatie 5
  8 EC
 • Financiering 5
  8 EC
 • Belastingwetgeving 5
  8 EC
 • Statistiek en onderzoek
  8 EC
 • Algemene Economie
  8 EC
 • Praktijkprogramma jaar 1 SPD
  12 EC

Jaar 2

Het tweede jaar van de opleiding HBO SPD gaat dieper in op de taken die een beginnend financieel manager uit gaat voeren.
Bekijk het studieprogramma van jaar 2

Jaar 3/4

In het derde en vierde studiejaar van de opleiding HBO SPD staan je minor, onderzoek en het afstuderen centraal.
Bekijk het studieprogramma van jaar 3/4

Wat leer je tijdens HBO SPD Bedrijfsadministratie?

HBO Bedrijfsadministratie van Hogeschool NTI is een van de oudste, zo niet de oudste opleiding in Nederland op financieel gebied. Het praktijkgerichte studieprogramma is helemaal afgestemd op het beroep van bedrijfsadministrateur en aangepast aan de eisen van deze tijd. De kern van de SPD-opleiding wordt gevormd door de onderwerpen:

 • Bedrijfsadministratie
 • Belastingwetgeving
 • Corporate finance
 • Adviesvaardigheden

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Gratis praktijkbijeenkomsten waarin je de beroepsvaardigheden leert

De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie bevat praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld van de opleiding. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten van HBO SPD Bedrijfsadministratie als zeer prettig en leerzaam ervaren. 

Locaties

Bij NTI kun je zelfstandig studeren, waar en wanneer jij wilt, en je praktijkdagen flexibel inplannen. Houd er wel rekening mee dat de praktijkdagen plaatsvinden op centraal gelegen locaties in Nederland.

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)

Heb je een ander diploma en twijfel je of dat voldoet? Neem contact op met een studieadviseur voor een gratis studieadviesgesprek.

Geschikte werkplek

Gedurende de opleiding doorloop je het praktijkprogramma. In het praktijkprogramma wordt een portfolio samengesteld waarbij je beroepsproducten indient die gekoppeld worden aan de kerncompetenties. Indien je geen portfolio kunt samenstellen op basis van beroepsproducten op het gewenste eindniveau, zal je een geschikte werkplek moeten vinden voor het uitvoeren van de portfolio-opdrachten.

Voldoe je niet aan de toelatingseis en ben je 21 jaar of ouder?

Dan kun je de 21+-toets doen. Wie slaagt voor de 21+-toets kan direct starten met een hbo-opleiding van Hogeschool NTI. Het doel van deze toets is vaststellen of je een goede kans hebt om deze hbo-opleiding succesvol af te ronden. De toets kost € 75,-. Dit bedrag krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets bij ons inschrijft voor een hbo-opleiding. Lees hoe je je kunt voorbereiden of meld je aan voor de 21+-toets.

Heb je een vraag? Een hbo-studieadviseur helpt je graag!

Hogeschool NTI heeft een team van professionele hbo-studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Met vrijstellingen studeer je sneller en voordeliger!

Vrijstellingen bieden je de mogelijkheid je studie nog sneller en voordeliger te volgen. Als je vrijstelling krijgt voor een module, hoef je geen examen te doen. Daarnaast ontvang je een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Examen

Wettelijk erkend hbo-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie

Erkening-hbo-opleiding.pngHbo-opleidingen van Hogeschool NTI zijn geaccrediteerd door de NVAO. De opleiding HBO SPD Bedrijfsadministratie is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt het wettelijk erkende hbo-getuigschrift 'HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie'. Je mag je dan Bachelor of Science (BSc) noemen.

Examens van de HBO SPD Bedrijfsadministratie

De examens van de SPD-opleiding zijn een combinatie van examens, praktijkbijeenkomsten en tentamenopdrachten. In het eerste jaar worden de examens afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Vanaf het tweede jaar worden de examens afgenomen door NTI.

€ 100,- voordeel op de examenkosten!

Met een diploma op zak maak jij meer kans op de arbeidsmarkt. Om het behalen van een diploma te stimuleren, geeft NTI je daarom een speciale korting cadeau van € 25,- per Associatie-examen. Je betaalt dus geen € 189, maar € 164 per examen. Voor deze opleiding ontvang je dus een totale korting van € 100,-! Dit is een unieke kans, want NTI is de enige opleider waarbij je dit voordeel krijgt. De examenkosten betaal je tegelijk met het lesgeld aan NTI. De examens boek je wanneer jij er klaar voor bent. Voor meer informatie over deze examens en de examendata verwijzen we je naar www.associatie.nl.

De examenkosten bedragen € 95,44 per maand.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO SPD Bedrijfsadministratie?

Het wettelijk erkende hbo-getuigschrift SPD Bedrijfsadministratie geeft jou een gedegen basis mee voor een carrière bij financiële afdelingen van grotere organisaties. Je kunt na afronding van de SPD-opleiding onder meer aan de slag bij:

 • Banken
 • Grote accountantskantoren
 • Multinationals
 • Overheidsinstellingen

Beroepen

Na de opleiding kun jij diverse functies bekleden. Denk maar eens aan:

 • Administrateur
 • Hoofd boekhouding
 • Medewerker financiële administratie
 • Assistent accountant
 • Kredietadviseur

Studieduur & lesgeld

Voor een 4-jarige HBO Bachelor betaal je maar 3 jaar

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept, waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij ons bepaal jij echter zelf het tempo waarin je je deeltijdopleiding doorloopt. Je betaalt bij Hogeschool NTI alleen in de eerste drie studiejaren. En heb je langer nodig, dan kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Levenlanglerenkrediet: leen bij DUO tegen gunstige voorwaarden

Lenen via DUO mogelijk stickerBen je jonger dan 55 jaar en betaal je zelf het college- of lesgeld? Dan kun jij het les- en examengeld van deze opleiding lenen via DUO tegen zeer gunstige voorwaarden. Lees meer over dit Levenlanglerenkrediet.

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie 7203

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.881,00 € 165,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Tijdelijk Acer Laptop actie bij inschrijving

Acer Laptop actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Laptop t.w.v. €229 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ervaringen

HBO Bachelor SPD Bedrijfsadministratie
4 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

Ik ben pas begonnen met de studie SPD bedrijfsadministratie en het bevalt heel goed. Het lesmateriaal is heel overzichtelijk en duidelijk. Ik vind het niveau prima te doen. Ook de opdrachten zijn duidelijk beschreven en makkelijk te vinden. De opdrachten die je moet insturen worden snel beoordeeld en het commentaar wat gegeven wordt is duidelijk. Ik ben erg blij dat ik naast mijn werk ook nog eens een volledige HBO-opleiding thuis kan volgen. Dan heb je geen last van verplichte lesuren de hele week door en kun je het gewoon zelf inplannen! Ook krijgt iedereen een mentor toegewezen en die staat altijd voor je klaar om jou te helpen met je studie. Super handig voor als het even niet meer lukt!

Een pittige studie waarvan ik veel leer. Zeer praktijkgericht, waardoor het direct bruikbaar is in mijn werkomgeving. Grote mate van zelfstandigheid, daardoor wel een zekere zelfdiscipline nodig om met regelmaat te studeren. Voor mij een prima keuze.

Bekijk alle ervaringen