Omschrijving

Positioneer & verkoop jouw merk

Wil jij een merk uitstekend positioneren én verkopen? Wil jij aan de slag in marketing of sales? En op managementniveau beslissingen nemen, waarbij je oog hebt voor ontwikkelingen en trends? Dan zit je hier goed! Tijdens de HBO Commerciële Economie opleiding werk je aan een portfolio in de vorm van praktijkopdrachten. Zo koppel jij, onder begeleiding van topdocenten uit het werkveld, theorie aan praktijk. Dat maakt deze thuisstudie bijzonder waardevol en direct toepasbaar, eventueel al in jouw dagelijks werk. Enthousiast? Lees dan snel verder.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Denise

Leuke, leerzame opleiding met goed actueel studiemateriaal en ervaren docenten. Leuke, leerzame opleiding met goed actueel studiemateriaal en ervaren docenten. Studeren en tentamen doen wanneer jij dat wilt? Dan is deze opleiding aan NTI hogeschool een goede keuze.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Bij de opleiding HBO Bachelor Commerciële Economie kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

Het studieprogramma

HBO Bachelor Commerciële Economie 1593

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In het eerste jaar van deze opleiding maak jij kennis met de basisprincipes van de commerciële economie. Belangrijk, want zo krijg jij al snel een goed beeld van het werk van de commercieel econoom. Je verdiept je onder andere in online marketing en e-commerce, operationeel management, bedrijfseconomie, salesmanagement, marktanalyses en onderzoek.

Inleidende fase
 • Startmodule
  0 EC
 • Marketingmanagement
  8 EC
 • Management en organisatie
  8 EC
 • Sales- en accountmanagement
  8 EC
 • Marketingcommunicatie & Branding
  8 EC
 • Commerciële Vaardigheden
  8 EC
 • Professioneel en oplossingsgericht werken
  8 EC
 • Praktijkprogramma jaar 1 Commerciële economie
  6 EC
 • Integrale opdracht jaar 1 Commerciële economie
  6 EC

Jaar 2

In het tweede jaar van Commerciële Economie HBO ga jij je verdiepen. Je gaat aan de slag met de inleidende module Marketingmanagement B en de daarop aansluitende module Digital marketing-B. Ook komen de onderwerpen marketingcommunicatie en merkenbeleid, internationale marketing, multichannel management, internationale distributielogistiek en IT-processen aan bod.

Hoofdfase
 • Bedrijfseconomische aspecten
  8 EC
 • Marktanalyse en koopgedrag
  8 EC
 • Projectmanagementvaardigheden
  8 EC
 • Specialisatie
  24 EC
 • Praktijkprogramma jaar 2 Commerciële economie
  6 EC
 • Integrale opdracht jaar 2 Commerciële economie
  6 EC

Jaar 3/4

In je derde studiejaar is er ruimte voor een bredere kijk. Je ontwikkelt je kennis en vaardigheden op het gebied van management, feedback geven, timemanagement en effectief communiceren. Daarnaast volg je een keuzeprogramma waarin je je specialiseert in inkoopmanagement of projectmanagement. Je rondt HBO Commerciële Economie af met een eindscriptie.

Ondersteuning & verbreding
 • Adviesvaardigheden
  8 EC
 • Strategisch marketingmanagement
  12 EC
 • Productdevelopment
  12 EC
 • Business intelligence and analystics
  12 EC
 • Planmatig werken en organiseren
  4 EC
 • Praktijkprogramma fase 3 Commerciële economie
  6 EC
 • Integrale opdracht fase 3 Commerciële economie
  6 EC
 • Praktijkprogramma fase 4
  30 EC
 • Afstudeeropdracht
  30 EC

Wat kun je nog meer verwachten

17 online praktijkbijeenkomsten

Tijdens 17 interessante online praktijkbijeenkomsten krijg je van topdocenten meer uitleg over de theorie. Ook leer je samen met medestudenten vaardigheden die je later nodig hebt.

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

Twee varianten: duaal of deeltijd

Werk je al minimaal twee jaar bij een relevante werkgever en wil je deze opleiding volgen? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van HBO Commerciële Economie. Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Schrijf je dan in voor de deeltijd variant. Bij deze variant loop je 840 uur stage.

Erkende opleiding van Hogeschool NCOI

De HBO Bachelor Commerciële Economie is een erkende opleiding van Hogeschool NCOI. Met FlexibelStuderen® van NTI volg je deze erkende HBO-bachelor op een manier die het beste bij jou past. Na afronding ontvang je het erkende getuigschrift van Hogeschool NCOI. Alle HBO-bachelors van NCOI zijn geaccrediteerd door de NVAO en voldoen daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

FlexibelStuderen®

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Commerciële Economie als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • MBO-diploma (niveau 4)
 • 21+ toets behaald

Voldoe jij aan één van deze eisen?

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Niet de juiste diploma's, wel ouder dan 21?

Dan kun je de 21+ toets doen. Als je deze haalt kun je direct starten met een HBO-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Als je in aanmerking komt voor vrijstellingen, kun je sneller door de opleiding heen. Daarnaast ontvang je dan een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stageduur

Onze opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Die praktijk is belangrijk, omdat je daar veel leert. Tijdens de HBO Commerciële Economie opleiding loop je een halfjaar stage. Dat kan aan het eind van je studie, waarbij je dit combineert met jouw afstuderen. Als je eerder stage wilt lopen, is dat ook mogelijk. Heb je dan al wel een baan die past bij het werkveld? Dan is een stage niet nodig.

Stageplaats

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

Stage lopen hoeft pas vanaf je derde jaar, je hebt dus nog even tijd om een stageplek te zoeken! Mocht dit door bijvoorbeeld tijdgebrek ook de komende jaren niet lukken, dan raden wij je aan om voor een HBO-programma te kiezen.

Examen

Wettelijk HBO-getuigschrift Commerciële Economie

De HBO Commerciële Economie opleiding wordt uitgevoerd door Hogeschool NCOI. De HBO Bachelor Commerciële Economie van NCOI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende HBO-getuigschrift ‘HBO Bachelor Commerciële Economie’. Je mag je dan Bachelor of Science noemen. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo new 250pxb3

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 97,50 per maand. Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen de eerste 3 jaar lesgeld en examenkosten

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij NTI hanteren we een all-in concept waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Deze betaal je alleen in de eerste drie studiejaren. Je kunt ook meer tijd nemen voor je studie, bij NTI kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Kosten HBO Bachelor Commerciele Economie 1593

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 234,95 36 maanden
Examenkosten € 97,50 36 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,00 Eenmalig

Handige extra's

AI voor beginners

Wil jij je verdiepen in de fascinerende wereld van Artificial Intelligence (AI)? Dan is de Cursus AI voor beginners van NTI echt iets voor jou! Leer de basisprincipes en ontdek de mogelijkheden van AI in een handomdraai. Word een expert op dit gebied en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Laat je ook verrassen door de eindeloze mogelijkheden van AI!

€ 299,-    (eenmalig)

Ervaringen

HBO Bachelor Commerciële Economie

5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Denise

Leuke, leerzame opleiding met goed actueel studiemateriaal en ervaren docenten. Studeren en tentamen doen wanneer jij dat wilt? Dan is deze opleiding aan NTI hogeschool een goede keuze.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.