Omschrijving

Pedagogisch medewerker in de Kinderopvang, iets voor jou?

Als pedagogisch medewerker ondersteun en zorg je voor kinderen en stimuleer je ze in hun ontwikkeling. Je hebt een verzorgende, opvoedende en signalerende rol. Met deze mbo basisopleiding leer je in 6 tot 9 maanden de basisbeginselen van het beroep pedagogisch medewerker. Je leert op welke manieren je kinderen kunt helpen en begeleiden in de persoonlijke ontwikkeling. Ook adviseer je ouders en verzorgers. Je hebt dus een zeer afwisselend takenpakket. Ben jij benieuwd hoe het is om als pedagogisch medewerker te werken? Start dan nu deze mbo basisopleiding!

Kickstart je groei met de NTI StudyBoost!

Bespaar maar liefst €250,- op jouw volledige MBO-opleiding met de NTI StudyBoost! Ontdek jouw studiedeal en lees meer.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Goed studiemateriaal, goede aanvulling op opleiding pedagogisch medewerker voor een specifieke kant. Goed studiemateriaal, goede aanvulling op opleiding pedagogisch medewerker voor een specifieke kant.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep Pedagogisch medewerker in de kinderopvang. De belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang niveau 3 komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden.

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang 7046

Studieprogramma

 • Pedagogiek voor de pedagogisch medewerke
 • Spelactiviteiten in de kinderopvang
 • Startmodule

Waarom een MBO Basisopleiding?

Wat doet een Pedagogisch medewerker Kinderopvang?

Als pedagogisch medewerker in de kinderopvang zorg je voor een veilige, gezellige en stimulerende omgeving. Je kunt onder andere aan de slag in een kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang. Andere werkzaamheden in je takenpakket:

 • Verzorgen en opvoeden van kinderen.
 • Adviseren van ouders.
 • Spelen, knutselen en zingen met kinderen.
 • Stimuleren en activeren.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo basisopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang heb je geen speciale vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 3 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Kosten Basisopleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang 7046

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Ervaringen

MBO Basisopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang

4 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Ik vind het erg fijn studeren via het NTI, alles is goed uitgelegd en als ik vragen heb kan ik snel bij iemand terecht.

Heb de basisopleiding zonder problemen in 10 maanden gehaald.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.