Omschrijving

Ontdek het gevarieerde takenpakket van een medewerker dierverzorging!

Ben je gek van dieren en altijd al benieuwd hoe het er achter de schermen van bijvoorbeeld een dierentuin of asiel aan toe gaat? Volg dan de mbo basisopleiding Medewerker dierverzorging en kom er snel achter! Als medewerker mbo dierverzorging maak je kennis met de basisbeginselen van een dierverzorger en kom je meer te weten over het gedrag en het zorgen voor dieren. Bij het zorgdragen van dieren komt meer kijken dan alleen het voeden van de dieren. Dierengezondheid en dierenwelzijn staan centraal in het werk van een medewerker dierverzorging. Klinkt deze opleiding als iets voor jou? Start vandaag nog en behaal het NTI-diploma!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

goede ervaring hiermee, kan lekker en flexibel studeren naast me werken. goede ervaring hiermee, kan lekker en flexibel studeren naast me werken.

Inhoud

Wat leer ik?

Met deze basisopleiding leer je in korte tijd belangrijke basiskennis en -vaardigheden voor het beroep van medewerker dierverzorging. Het is belangrijk om als dierverzorger te weten welke aandacht en hulp een bepaald dier nodig heeft. Er zijn veel verschillende dieren, maar net als mensen hebben ook dieren hun eigen persoonlijke eigenschappen. Het is daarom belangrijk als medewerker dierverzorger te weten hoe je ten eerste moet zorgen voor dieren, maar ook hoe je moet handelen wanneer er iets misgaat.

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Medewerker dierverzorging 4162

Studieprogramma

 • Startmodule
 • Huisvesting, hygiëne en ARBO
 • Biologie, voeding en voortplanting

Waarom een MBO Basisopleiding?

 • Behaal een waardevol NTI-diploma
 • Rond de opleiding af in 6 maanden, zonder verplichte stage
 • Stroom direct door naar de erkende MBO Medewerker dierverzorging met vrijstellingen

Wat doet een medewerker dierverzorging?

Een medewerker MBO dierverzorging wordt opgeleid om het gedrag en de gezondheid van dieren in de gaten te houden. Wanneer een dier ander gedrag vertoont dan normaal, is het de taak van de dierverzorger om te handelen op de juiste manier. Je hebt niet alleen met veel verschillende werkzaamheden te maken, maar ook de locatie waar je aan de slag kan gaan is zeer divers. Plekken waar je kunt werken zijn: de dierentuin, asiel, kinderboerderij of dierenspeciaalzaak. 

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseisen

Voor deze MBO Basisopleiding Medewerker dierverzorging heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 2 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Medewerker dierverzorging maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige MBO-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je mbo basisopleiding meteen beginnen met de volledige mbo-opleiding Medewerker dierverzorging (niveau 2). Je krijgt dan vrijstelling voor de examens die je succesvol hebt afgerond.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Kosten Basisopleiding Medewerker Dierverzorging 4162

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Ervaringen

MBO Basisopleiding Medewerker dierverzorging

5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

goede ervaring hiermee, kan lekker en flexibel studeren naast me werken.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.