Omschrijving

Is doktersassistent iets voor jou?

Als doktersassistent sta je de medisch specialist bij in allerlei taken. Met deze MBO basisopleiding leer je in 6 maanden de basisbeginselen van het beroep doktersassistent. Je verdiept je in medische behandelingen en de zorg van patiënten. Wat voor behandeling heeft een cliënt nodig? Hoe kun je goed adviseren en voorlichten? Ook leer je laboratoriumonderzoek uit te voeren en heb je veel contact met de patiënten. Een werkveld met ontzettend veel afwisseling dus. Klinkt jou het werk van een doktersassistent interessant? Start dan nu deze MBO Basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Yvonne Stoop

Prima opleiding en het prettige t.a.v. andere opleidingsinstituten zijn de flexibele examenmogelijkheden. Prima opleiding en het prettige t.a.v. andere opleidingsinstituten zijn de flexibele examenmogelijkheden.

Is deze basisopleiding iets voor mij?

Deze basisopleiding is perfect voor iedereen die een stevige basis wil leggen voor een carrière als doktersassistent. Als doktersassistent ben je de steun en toeverlaat van huisartsen, medisch specialisten en patiënten. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de veelzijdige taken van een doktersassistent, zoals hechten, verbinden, injecteren, eerste hulp bieden, medische gegevens verwerken en medicatie beheren.

Wat is een basisopleiding?

Met een MBO-basisopleiding maak je in korte tijd kennis met een beroep. Je volgt een aantal vakinhoudelijke modules van de volledige MBO-opleiding en hoeft geen stage te lopen. Heb je de basisopleiding afgerond? Dan ontvang je een waardevol NTI-diploma én kun je direct doorstromen naar de erkende MBO Doktersassistent met vrijstellingen.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte MBO basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep doktersassistent. De belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding Doktersassistent niveau 4 komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden. 

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Doktersassistent 6510

Studieprogramma

 • Startmodule
 • Triage
 • Anatomie, fysiologie, pathologie

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo-basisopleiding Doktersassistent heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 4 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Doktersassistent maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Kosten Basisopleiding Doktersassistent 4 6510

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Ervaringen

MBO Basisopleiding Doktersassistent

4.5 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

 

Yvonne Stoop

Prima opleiding en het prettige t.a.v. andere opleidingsinstituten zijn de flexibele examenmogelijkheden.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.