Werkgevers staan te springen om mbo'ers

nieuwsbericht mbo vacaturesHet aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In heel 2018 ontstonden er al ruim 541.000 vacatures op mbo-niveau, blijkt uit cijfers van SBB en UWV. Dat is een stijging van 7% ten opzichte van het jaar daarvoor. En in de eerste helft van 2019 ontstonden ruim 310.000 mbo-vacatures; een stijging van 10% ten opzichte van een jaar eerder. 

Uit een onderzoek van de Intelligence Group uit 2019 blijkt bovendien dat bijna 50% van de online vacatures gericht is op mbo'ers. De stijging geldt voor bijna alle vakgebieden, maar de meeste vacatures zijn er bij retail, zorg, transport en logistiek, technische installaties en systemen. Met een erkend mbo-diploma op zak kun je dus zeker snel aan de slag!

Wil jij inspelen op de groeiende vraag naar goed opgeleide mbo'ers? Kijk dan eens bij deze erkende mbo-opleidingen:

Zorg: 

Retail:

Logistiek en transport:

Alle MBO-opleidingen

Studeer flexibel: geen verplichtingen van BOL of BBL

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen halen, zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moeten zitten. Lees meer over flexibel studeren via de derde leerweg bij NTI.