→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Informatiemanagement; de gemene deler

Ben jij geïnteresseerd in informatiemanagement en wil je je op Masterniveau in dit vakgebied ontwikkelen? Dan is het MBA-programma Informatiemanagement absoluut interessant voor jou. Binnen organisaties wordt het belang van gedegen informatievoorziening steeds meer onderkend. IT-bedrijven drukken hun stempel en dat zie je in verschillende branches terug. Zo is een merk als Kodak door de opkomst van digitale fotografie uit het straatbeeld verdwenen. En veranderen Spotify en Netflix de wijze waarop we met muziek en films omgaan. Ook in retailland woedt een revolutie. Kleine en grote spelers veranderen via webshops de algemene spelregels. De gemene deler is informatie. Daar is deze korte opleiding Informatiemanagement op gericht.

Waarom een MBA-programma?

Het MBA-programma Informatiemanagement is uitermate geschikt als je meer kennis in dit vakgebied wilt vergaren of niet in de gelegenheid bent om 20 maanden lang de volledige MBA-opleiding te gaan volgen. Je kunt dit programma al binnen 6 maanden afronden. Dit MBA-programma bestaat uit het volgen van een praktijkbijeenkomst en het maken van een paper. Mocht je er na afloop van het programma voor kiezen om alsnog de volledige MBA-opleiding te volgen, dan krijg je vrijstelling voor de module(s) die je al hebt behaald. Zo doorloop je de volledige opleiding nog sneller.

Onderdeel van volledige Master of Business Administration

Dit MBA-programma is een onderdeel van de erkende Master of Business Administration. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

MBA-programma Informatiemanagement 7693

Bij deze opleiding kun je 5 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Masterclass Informatiemanagement
  5 EC

Razendsnelle informatieverspreiding

In dit programma op masterniveau verdiep je je in de belangrijkste modellen op het gebied van informatiemanagement en strategie. Je leert hoe je onderscheid kunt maken tussen structurele veranderingen versus hypes als gevolg van de digitalisering en de aandacht hiervoor. Ook wordt stilgestaan bij de risico’s van digitalisering. Enkele onderwerpen die aan bod komen tijdens het MBA-programma Informatiemanagement zijn:

 • Business & ICT alignment
 • ITIL, ASL en BiSL
 • Business Intelligence
 • IT governance (inclusief (out-)sourcing & offshoring)
 • Business Model Innovation

Verdieping van kennis en inzicht

Verdieping is het sleutelwoord tijdens het MBA-programma Informatiemanagement. Verdieping van kennis en inzicht. Ook visievorming staat centraal in het programma, door kritisch te lezen en te studeren ontwikkel je een eigen visie op verschillende managementvraagstukken.

Inclusief praktijkbijeenkomst

Tijdens de gratis praktijkbijeenkomst krijg je inzicht in de belangrijkste modellen op het gebied van Informatiemanagement en strategie. Dit om meer digitaal leiderschap toe te passen op de eigen organisatie. Door middel van best practices wordt veel aandacht besteed aan het onderscheid tussen structurele veranderingen versus hypes, als gevolg van de digitalisering en de aandacht daarvoor. Daarnaast wordt er gekeken naar de eigen organisatie: Hoe is informatiemanagement ingericht, waar zie je knelpunten en hoe ga je daarmee om?

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor het MBA-programma Informatiemanagement heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over hbo werk- en denkniveau.

Examen

Je rondt de module af middels een schriftelijke opdracht

Het MBA-programma Informatiemanagement wordt getoetst middels een paper. De paper kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Tevens is deelname aan de praktijkbijeenkomst inclusief vooropdracht verplicht. Deze praktijkdag is bij het lesgeld inbegrepen.

Studieduur & lesgeld

Levenlanglerenkrediet: leen bij DUO tegen gunstige voorwaarden

Lenen via DUO mogelijk stickerBen je toelaatbaar voor de volledige Master of Business Administration (MBA), ben je jonger dan 55 jaar en betaal je zelf het college- of lesgeld? Dan kun jij het les- en examengeld van deze opleiding lenen via DUO tegen zeer gunstige voorwaarden. Lees meer over dit Levenlanglerenkrediet.

MBA-programma Informatiemanagement 7693

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 155,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3