Voordelig studeren met een studielening

#1

Levenlang- Lerenkrediet

Studeren hoeft niet duur te zijn. Bij NTI ben jij verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zijn er verschillende regelingen om jouw studie bij NTI nóg voordeliger te doorlopen. Eén van die regelingen is het Levenlanglerenkrediet voor hbo- en masteropleidingen. We vertellen je hieronder meer over deze aantrekkelijke overheidsregeling voor een studielening.

Wat is het Levenlanglerenkrediet?

Per 1 september 2017 kun je voor HBO deeltijd opleidingen van Hogeschool NTI geld lenen bij de overheid. Deze regeling heet het Levenlanglerenkrediet (LLLK). Als je een wettelijk erkende opleiding HBO Associate DegreeHBO Bachelor of Master bij NTI volgt of een programma* dat hier deel van uitmaakt, dan kun je je les-, examen- en inschrijfgeld lenen via DUO. Zo hoef je niet krap bij kas te zitten en kun je voordelig studeren met een studielening.

NVAO geaccrediteerd logo new 250pxb*Alleen de programma’s die volledig onderdeel uitmaken van een erkende en actieve HBO- of Masteropleiding komen in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet. Op www.nti.nl is bij alle programma’s die in aanmerking komen vermeld dat lenen via DUO mogelijk is (tab Studieduur & lesgeld) en van welke HBO- of Masteropleiding het programma onderdeel uitmaakt (tab Omschrijving). 

De belangrijkste voorwaarden voor de studielening Levenlanglerenkrediet

 
  • Je bent jonger dan 55 jaar op het moment dat het Levenlanglerenkrediet ingaat.
  • Je betaalt zélf het college- of lesgeld.
  • Wil je het Levenlanglerenkrediet aanvragen voor een HBO-programma, MBA-programma, Masterprogramma of Masterclass (3 - 12 maanden), dan dien je nog niet gestart te zijn met het programma én moet je toelaatbaar zijn voor de volledige HBO Bachelor- of Masteropleiding waarvan het programma onderdeel uitmaakt. 

Bekijk de volledige voorwaarden op de website van DUO.

Wat mag ik lenen?

Je kunt zowel het les-, examen- als inschrijfgeld van je opleiding lenen bij DUO. Bij je lesgeld dat je kunt lenen wordt echter wel de inkoopwaarde van de studieboeken in mindering gebracht, omdat volgens de regeling van DUO voor dit deel geen lening aangevraagd mag worden. Wij kunnen je informeren over welk bedrag jij exact kunt lenen.

Hoe lang mag ik lenen en terugbetalen?


Bij een HBO Associate DegreeHBO Bachelor en volledige Master kun je de studielening Levenlanglerenkrediet krijgen voor de wettelijke studieduur van je opleiding plus 1 jaar extra. Bij een HBO Bacheloropleiding kun je bijvoorbeeld maximaal 5 jaar geld lenen. Bij een HBO-programma, MBA-programma, Masterprogramma of Masterclass is het aantal maanden dat je de lening uitgekeerd krijgt afhankelijk van het aantal EC dat is verbonden aan het programma. Het aantal EC deelt DUO door 5 om het aantal maanden te bepalen waarin het krediet wordt uitbetaald. Bijvoorbeeld bij een HBO-programma van 15EC, wordt het krediet in 3 maanden uitbetaald.

Je krijgt na het einde van je studie 15 jaar de tijd om de studielening terug te betalen. Wanneer jouw recht op het Levenlanglerenkrediet stopt, begin je het daaropvolgende kalenderjaar met terugbetalen. Hoeveel je per maand moet terugbetalen, is afhankelijk van je inkomen.

Hoe zit het met de rente?


Over de lening loopt rente. In 2023 is het rentepercentage 0,46%.

Hoe vraag ik het Levenlanglerenkrediet aan?

Volg dit stappenplan om je aanvraag in te dienen. Houd er bij je startdatum rekening mee dat DUO geen krediet verstrekt over verstreken maanden.

Ik ben al gestart met mijn opleiding, kom ik nog in aanmerking?


Bij een HBO Associate DegreeHBO Bachelor en volledige Master kun je het LLLK alsnog aanvragen en na goedkeuring het resterende collegegeld als studielening krijgen. Je kunt echter niet met terugwerkende kracht krediet ontvangen voor verstreken maanden. Bij een HBO-programma, MBA-programma, Masterprogramma of Masterclass kom je helemaal niet meer in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet als je al gestart bent.

Heb je nog vragen?

kansberoepen spaarpotje

De beslissing om weer te gaan studeren is niet eenvoudig. Het vraagt veel tijd, energie en ook geld om een nieuwe opleiding te beginnen. We snappen heel goed dat je veel vragen hebt. Je wilt graag weten hoe je opleiding er precies uitziet en wat de financiële gevolgen zijn voor jou. 

Dus heb je nog vragen over een opleiding of over het Levenlanglerenkrediet?

 Neem gerust contact op

€1.000 subsidie met het STAP-budget

Vanaf 1 maart 2022 kan iedereen in Nederland het STAP-budget aanvragen. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. De naam zegt het al, deze subsidie helpt je met het vergroten van jouw baankansen en positie op de arbeidsmarkt. Wil jij een NTI-opleiding volgen om jezelf te ontwikkelen? Dan kun je jaarlijks tot maximaal €1.000 subsidie aanvragen voor je opleiding. Jaarlijks stelt de overheid 200 miljoen beschikbaar voor het STAP-budget. Er zijn meerdere aanvraagrondes per jaar.

Lees meer over het STAP-budget

Studeren op kosten van je werkgever en/of de Belastingdienst

Combineer je jouw opleiding met een baan? Dan heeft je werkgever veel profijt van de nieuwe kennis en vaardigheden die jij opdoet. Veel werkgevers zijn daarom bereid om studiekosten (deels) voor hun rekening te nemen. Bovendien kan je werkgever profiteren van fiscale voordelen. Zo wordt het voor hem of haar wel heel aantrekkelijk om jouw opleiding te vergoeden.

Ook daarom studeer je voordelig bij Hogeschool NTI

Voordelig een kwalitatieve en erkende opleiding volgen? NTI is om meerdere redenen financieel de beste keuze. Bij Hogeschool NTI kun jij naast voordelig lenen o.a. jouw studie gratis verlengen en voordelig doorstuderen. Al jouw voordelen op een rijtje:

  • Je betaalt geen honderden euro's voor je boeken, de vakliteratuur zit bij het lesgeld inbegrepen. 
  • Wil jij langer over je opleiding doen? Geen probleem, je mag je studietijd gratis verdubbelen. 
  • In tegenstelling tot het reguliere onderwijs betaal je bij NTI geen extra kosten voor een tweede studie. Als oud NTI-student krijg jij zelfs 15% korting op je tweede studie.
  • Je hebt alle flexibiliteit om naast je studie te werken, met een baan kun je de kosten terugverdienen!
  • Je ontvangt een wettelijk erkend diploma, net als bij reguliere hogescholen.