Voordelig studeren met een studielening

#1

Levenlanglerenkrediet

Studeren hoeft niet duur te zijn. Integendeel, er zijn verschillende regelingen om jouw studie bij NTI nóg voordeliger te doorlopen. Eén van die regelingen is het Levenlanglerenkrediet voor HBO- en masteropleidingen.

Wat is het Levenlanglerenkrediet?

Voor de HBO-opleidingen van NTI kun je gebruikmaken van een overheidslening om je studie te bekostigen. Deze regeling heet het Levenlanglerenkrediet (LLLK) en is in 2017 in het leven geroepen. Als je een wettelijk erkende opleiding HBO Associate degreeHBO bachelor of master bij NTI volgt of een programma* dat hier deel van uitmaakt, dan kun je je les- en examengeld lenen via DUO. Zo hoef je niet krap bij kas te zitten en kun je voordelig studeren met een studielening.

*Alleen de programma’s die volledig onderdeel uitmaken van een erkende en actieve HBO- of masteropleiding komen in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet. Op onze website is bij alle programma’s die in aanmerking komen vermeld dat lenen via DUO mogelijk is (tab Studieduur & lesgeld).

Lees meer

De voorwaarden

  • Je bent jonger dan 56 jaar op het moment dat het Levenlanglerenkrediet ingaat.
  • Je betaalt zélf het college- of lesgeld.
  • Wil je het LLLK aanvragen voor een HBO-programma, MBA-programma, masterprogramma of masterclass (3 - 12 maanden)? Dan dien je nog niet gestart te zijn met het programma én moet je toelaatbaar zijn voor de volledige HBO bachelor- of masteropleiding waarvan het programma onderdeel uitmaakt. 

Heb je vragen?

De beslissing om weer te gaan studeren is niet eenvoudig. Het vraagt veel tijd, energie en ook geld om een nieuwe opleiding te beginnen. Heb je vragen over het Levenlanglerenkrediet? Of wil je sparren met een studieadviseur over een opleiding die je op het oog hebt?

 Neem gerust contact op

Wat mag ik lenen?

Met het Levenlanglerenkrediet kun je het les- en examengeld van jouw opleiding lenen. Houd er rekening mee dat studieboeken, andere studiematerialen, reiskosten en verblijfkosten niet onder de regeling vallen.

Hoe lang mag ik lenen en terugbetalen?

Je kunt een bedrag lenen tot maximaal de hoogte van het te betalen collegegeld, met een maximum van € 11.570,- (studiejaar 2023-2024). De terugbetaling begint op 1 januari van het jaar na het afronden of beëindigen van je opleiding. Je hebt 15 jaar de tijd om de lening (inclusief rente) af te lossen. Het maandelijks af te lossen bedrag is afhankelijk van je inkomen.

Hoe zit het met de rente?

Over de lening loopt rente. In 2024 is het rentepercentage 2,56%.

Hoe vraag ik het Levenlanglerenkrediet aan?

Volg dit stappenplan om je aanvraag in te dienen. Houd er bij je startdatum rekening mee dat DUO geen krediet verstrekt over verstreken maanden.

Ik ben al gestart met mijn opleiding, kom ik nog in aanmerking?

Bij een HBO Associate degreeHBO bachelor en volledige master kun je het LLLK alsnog aanvragen en na goedkeuring het resterende collegegeld als studielening krijgen. Dit kan echter niet met terugwerkende kracht. Je kunt alleen nog krediet aanvragen voor de resterende studietijd. Bij een HBO-programma, MBA-programma, masterprogramma of masterclass kom je helemaal niet meer in aanmerking voor het Levenlanglerenkrediet als je al gestart bent.

Heb je nog vragen?

kansberoepen spaarpotje

De beslissing om weer te gaan studeren is niet eenvoudig. Het vraagt veel tijd, energie en ook geld om een nieuwe opleiding te beginnen. We snappen heel goed dat je veel vragen hebt. Je wilt graag weten hoe je opleiding er precies uitziet en wat de financiële gevolgen zijn voor jou. 

 Neem gerust contact op

Studeren op kosten van je werkgever en/of de Belastingdienst

Combineer je jouw opleiding met een baan? Dan heeft je werkgever veel profijt van de nieuwe kennis en vaardigheden die jij opdoet. Veel werkgevers zijn daarom bereid om studiekosten (deels) voor hun rekening te nemen. Bovendien kan je werkgever profiteren van fiscale voordelen. Zo wordt het voor hem of haar wel heel aantrekkelijk om jouw opleiding te vergoeden.

Studeren op kosten van je werkgever en/of de Belastingdienst

Combineer je jouw opleiding met een baan? Dan heeft je werkgever veel profijt van de nieuwe kennis en vaardigheden die jij opdoet. Veel werkgevers zijn daarom bereid om studiekosten (deels) voor hun rekening te nemen. Bovendien kan je werkgever profiteren van fiscale voordelen. Zo wordt het voor hem of haar wel heel aantrekkelijk om jouw opleiding te vergoeden.

Ook daarom studeer je voordelig bij Hogeschool NTI

Voordelig een kwalitatieve en erkende opleiding volgen? NTI is om meerdere redenen financieel de beste keuze. Bij Hogeschool NTI kun jij naast voordelig lenen o.a. jouw studie gratis verlengen en voordelig doorstuderen. Al jouw voordelen op een rijtje:

  • Je betaalt geen honderden euro's voor je boeken, de vakliteratuur zit bij het lesgeld inbegrepen. 
  • Wil jij langer over je opleiding doen? Geen probleem, je mag je studietijd gratis verdubbelen. 
  • In tegenstelling tot het reguliere onderwijs betaal je bij NTI geen extra kosten voor een tweede studie. Als oud NTI-student krijg jij zelfs 15% korting op je tweede studie.
  • Je hebt alle flexibiliteit om naast je studie te werken, met een baan kun je de kosten terugverdienen!
  • Je ontvangt een wettelijk erkend diploma, net als bij reguliere hogescholen.