→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Opleiding Maatschappelijke zorg: een stevige basis

Wil je kennismaken met maatschappelijke zorg of heb jij al een baan in dit werkveld? En wil jij je kennis vergroten, maar duurt een volledige opleiding te lang? Dan is dit de cursus voor jou! In drie maanden tijd heb jij meer kennis over o.a. psychiatrische ziektebeelden en onderzoeken om iemands EQ te testen. Met de Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg vergroot jij in korte tijd je kennis op mbo-niveau. 

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

De maatschappelijke zorg is een breed werkveld. Je hebt veel direct contact met verschillende mensen die een beperking hebben. Je kunt denken aan ouderen, gehandicapten, verslaafden en daklozen. Een medewerker maatschappelijke zorg kiest een instelling uit die het beste bij haar of hem past. Door middel van deze cursus kun jij je kennis verbreden op het gebied van maatschappelijke zorg. Tijdens de cursus krijg je leuke oefenmogelijkheden en een proefexamen. Hiermee ben jij goed voorbereid op het examen. 

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Psychiatrische ziektebeelden
 • Verschillende testen om het EQ te testen
 • Activiteiten opzetten voor diverse doelgroepen
 • Verschillende doelgroepen zoals: verstandelijk beperkten, ouderen en cliënten met psychiatrische ziektebeelden

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je kunt direct beginnen met de Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg. Je hebt geen vooropleiding nodig. Het unieke van NTI is, dat je elke dag kunt starten met een opleiding. Dus ook vandaag! 

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding Maatschappelijke zorg af?

Je sluit de opleiding af met een digitaal examen. Wanneer je deze succesvol afrondt, ontvang je een waardevol certificaat.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

De examenkosten bedragen € 35,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Basiskennis Opleiding Maatschappelijke Zorg 9965

Studietempo in maanden 3 Maanden *
Uren per week 15
Lesgeld per maand € 125,00
Nu met 50% korting € 62,50
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2