Omschrijving

Word een marketingexpert!

Op welke klanten richten we ons, hoe winnen we hun harten en zorgen we dat ze graag blijven terugkomen? Daar draait het om bij de opleiding NIMA A Marketing. Tijdens deze opleiding komen alle facetten van het marketingvak uitgebreid aan bod. Je doorloopt het gehele marketingproces en leert hoe je jouw product of dienst positioneert in de markt.

Ook kom je alles te weten over online marketing. Je ontdekt hoe je jouw bedrijf beter vindbaar maakt voor zoekmachines, hoe je online marketingmiddelen moet inzetten en hoe je de voor jouw klanten relevante content plaatst. Kortom, de opleiding NIMA A Marketing zorgt voor een brede ontwikkeling op het gebied van marketing, zodat jij als allround marketingmedewerker aan de slag kunt. Start vandaag nog en ga voor dat veelgevraagde diploma NIMA A Marketing!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Ik ben net begonnen met de opleiding, maar mijn eerste indruk is nu al dat het overzichtelijk werken is! Ik ben net begonnen met de opleiding, maar mijn eerste indruk is nu al dat het overzichtelijk werken is! Middels de thuis ontvangen handleiding, ga je zelfverzekerd aan de slag. Er wordt geen overbodige informatie gegeven, maar ondertussen zijn wel alle nodige handvatten aanwezig om deze studie succesvol af te ronden!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens deze opleiding maak je het erkende examen NIMA A Marketing, dat wordt afgenomen door NIMA, het Nederlands Instituut voor Marketing. We maken gebruik van de door NIMA verplicht gestelde literatuur, aanvullende websites, cases en extra oefenstof. De opleiding bestaat uit twee modules: NIMA A1 Marketing en NIMA A2 Marketing. In de eerste module krijg je een brede introductie in het vakgebied marketing. In de tweede module leer je hoe je marketingstrategieën kunt uitvoeren met behulp van diverse marketinginstrumenten.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Basisbegrippen in het vakgebied marketing
 • Marketingconcept, -planning en strategie
 • Macro- en meso-omgeving
 • Marktorganisaties
 • Marktonderzoek
 • Consumenten- en afnemersgedrag
 • Wetgeving en duurzaamheid
 • Distributie- en communicatiebeleid
 • De marketinginstrumenten product, prijs, plaats en promotie
 • Online marketing
 • Marketingbeleid en de invloed van interne en externe factoren

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding NIMA A Marketing. Er zijn geen toelatingseisen. Qua niveau is het echter wel handig om in het bezit te zijn van een van onderstaande diploma’s:

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examens van de beroepsopleiding NIMA A Marketing

Het examen NIMA A Marketing wordt afgenomen door de examencommissie NIMA en bestaat uit twee onderdelen. Module NIMA A1 Marketing sluit je af met een schriftelijk examen dat bestaat uit 45 meerkeuzevragen. NIMA A2 Marketing sluit je af met een mondeling examen op basis van een zelfgeschreven verslag. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.nima.nl. De examenkosten bedragen € 65,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Ontvang een officieel erkend NIMA-diploma

NTI heeft een Education Partnership met NIMA. Heb je deze opleiding afgerond? Dan ontvang je een officieel erkend NIMA-diploma. Dit diploma is hooggewaardeerd in organisaties waarin marketing, communicatie en sales en/of onderzoek een belangrijke rol spelen. Het waarborgt kwaliteit en biedt de mogelijkheid jouw vakbekwaamheid aan te tonen. Bovendien word je opgenomen in het officiële NIMA-diplomaregister. Hiermee kunnen zowel werkgevers als jijzelf jouw behaalde diploma('s) inzien.

logo NIMA 250x80

 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten NIMA A Marketing 9649

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

NIMA A Marketing

4.5 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Super gemakkelijk studeren, met goeie ondersteunng

Ik ben net begonnen met de opleiding, maar mijn eerste indruk is nu al dat het overzichtelijk werken is! Middels de thuis ontvangen handleiding, ga je zelfverzekerd aan de slag. Er wordt geen overbodige informatie gegeven, maar ondertussen zijn wel alle nodige handvatten aanwezig om deze studie succesvol af te ronden!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.