Omschrijving

De ins en outs van marketing

Op welke klanten richten we ons, hoe winnen we hun hart en zorgen we dat ze graag blijven terugkomen? Daar draait het ongeveer om bij marketing. Bij de opleiding NIMA A Marketing leer je de ins en outs van het vakgebied. Online marketing hoort daar ook bij. Je schrijft een marketingplan, verricht onderzoek en bedenkt commerciële activiteiten. Daarnaast leer je data beheren en relaties onderhouden. De opleiding zorgt voor een brede ontwikkeling op het gebied van marketing, zodat jij als allround marketingmedewerker aan de slag kunt. Start vandaag nog en ga voor dat veelgevraagde diploma NIMA A Marketing!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Ik ben net begonnen met de opleiding, maar mijn eerste indruk is nu al dat het overzichtelijk werken is! Ik ben net begonnen met de opleiding, maar mijn eerste indruk is nu al dat het overzichtelijk werken is! Middels de thuis ontvangen handleiding, ga je zelfverzekerd aan de slag. Er wordt geen overbodige informatie gegeven, maar ondertussen zijn wel alle nodige handvatten aanwezig om deze studie succesvol af te ronden!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Deze opleiding leidt op tot het erkende examen NIMA A Marketing dat wordt afgenomen door NIMA, het Nederlands Instituut voor Marketing. We maken gebruik van de door NIMA verplicht gestelde literatuur, aanvullende websites, cases en extra oefenstof. Je verdiept je onder meer in de grondslagen en deelgebieden van marketing, consumentengedrag en groeistrategie. In het onderdeel ‘Marketingmedewerker’ ga je aan de slag met werkzaamheden waar je in de praktijk mee te maken hebt of krijgt. 

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Grondslagen en deelgebieden van marketing
 • Consumentengedrag
 • Marktonderzoek
 • Marketingstrategie
 • Online marketing en advertising
 • Marketingbeleid
 • SWOT-analyse en groeistrategie

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding NIMA A Marketing. Er zijn geen toelatingseisen. Qua niveau is het echter wel handig om in het bezit te zijn van een van onderstaande diploma’s:

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examens van de beroepsopleiding NIMA A Marketing

Het examen NIMA A Marketing wordt afgenomen door de examencommissie NIMA en bestaat uit twee onderdelen:

 • Module NIMA Marketing A1 bestaat uit 45 meerkeuzevragen.
 • Module NIMA Marketing A2 bevat drie cases.

Het digitale examen kun je dagelijks doen op tal van locaties door Nederland. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.nima.nl. De examenkosten bedragen € 50,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

NTI is Education Partner van NIMA

NTI heeft een Education Partnership met NIMA. Samen streven NIMA en NTI ernaar om jou op te leiden tot een ware professional in marketing, communicatie en sales. Met het officieel erkende diploma op zak kun jij deze vakbekwaamheid aantonen. Je wordt bovendien ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Dit register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma's heeft behaald.

logo NIMA 250x80

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten NIMA A Marketing 1699

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus NIMA A Marketing, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

NIMA A Marketing

4.5 sterren - gebaseerd op 4 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Super gemakkelijk studeren, met goeie ondersteunng

Ik ben net begonnen met de opleiding, maar mijn eerste indruk is nu al dat het overzichtelijk werken is! Middels de thuis ontvangen handleiding, ga je zelfverzekerd aan de slag. Er wordt geen overbodige informatie gegeven, maar ondertussen zijn wel alle nodige handvatten aanwezig om deze studie succesvol af te ronden!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.