→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Zet de eerste stap in je carrière als communicatieprofessional

Nieuw in de communicatie? Volg de juiste weg door te kiezen voor de opleiding NIMA A Communicatie. Binnen korte tijd krijg je de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor uitvoerende werkzaamheden op het gebied van interne, externe en marketingcommunicatie. Hoe bereik je de doelgroep? Welke middelen zet je hiervoor in? En op welke manier? Met dit soort vragen houd jij je bezig. Je leert alle ins en outs van het vak, zodat je straks van grote waarde bent voor het communicatieteam. Je ondersteunt en assisteert hen bij de onderzoeken, planningen en activiteiten. We bereiden je goed voor op de NIMA-examens, zodat jij met vlag en wimpel slaagt en het erkende diploma behaalt! Op naar een mooie toekomst in de communicatie!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Inhoud

Wat leer je

Deze opleiding leidt op tot het erkende examen NIMA A Communicatie dat wordt afgenomen door NIMA, het Nederlands Instituut voor Marketing. Je werkt aan je eigen communicatievaardigheden en verdiept je in pers en media, analyse en onderzoek en het communicatieplan. We maken gebruik van de door NIMA verplicht gestelde literatuur, aanvullende websites, cases en extra oefenstof.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De basis van communicatie
 • Interne en externe omgeving
 • Analyse en onderzoek
 • Communicatieplan
 • Deelgebieden communicatie
 • Pers en media
 • Het vak communicatie

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding NIMA A Communicatie. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen NIMA A Communicatie

Het examen NIMA A Communicatie wordt afgenomen door de examencommissie NIMA. Het examen bestaat uit twee modules:

 • Module NIMA Communicatie A1 bestaat uit 45 meerkeuzevragen.
 • Module NIMA Communicatie A2 bevat drie minicases met open vragen.

Het digitale examen kun je dagelijks doen op tal van locaties door Nederland. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.nima.nl
De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht en bedragen € 61,11 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

NTI is education partner van Nima

NTI heeft een Education Partnership met NIMA. Samen streven NIMA en NTI ernaar om jou op te leiden tot een ware professional in marketing, communicatie en sales. Met het officieel erkende diploma op zak kun jij deze vakbekwaamheid aantonen. Je wordt bovendien ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister. Dit register geeft inzicht in wie, wanneer, welke NIMA-diploma's heeft behaald.

logo NIMA 250x80

Studieduur & lesgeld

Kosten NIMA A Communicatie 1698

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding NIMA A Communicatie. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.