→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Cursus journalistiek en nieuwe media

Wil jij kennis maken met de verschillende media? En wil je je journalistieke vaardigheden versterken? Dan is de cursus Journalistiek en nieuwe media dé perfecte keuze voor jou. Je gaat praktijkgericht aan de slag en oefent verschillende vaardigheden die je nodig hebt als journalist. Start met de cursus Journalistiek en nieuwe media. Je kunt deze cursus al binnen 10 maanden afronden!

Voor wie?

De cursus Journalistiek en nieuwe media is perfect voor iedereen die journalistiek leuk vindt. En die nieuwsgierig is naar de nieuwe media en de effecten hiervan. De cursus Journalistiek en nieuwe media is ook ideaal als jij je interview- en schrijfvaardigheden wilt verbeteren. Na de cursus kennen journalistiek en nieuwe media geen geheimen meer voor jou.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Journalistiek en nieuwe media is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus Journalistiek en nieuwe media?

Tijdens de cursus Journalistiek en nieuwe media leer je alle kneepjes van het vak journalistiek. Het is een zeer praktijkgerichte cursus, hierdoor kun je de theorie direct toepassen in de praktijk. Tijdens de cursus Journalistiek en nieuwe media ontwikkel je je journalistieke vaardigheden. Je leert hoe je aan verhalen kunt komen en hoe je verhalen op papier kunt zetten. Zo ben je na de cursus Journalistiek en nieuwe media perfect in staat om goede en mooie journalistieke stukken te schrijven.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Journalistiek

 • Achtergronden
 • Genres
 • Vaardigheden


Nieuwe media

 • Theorieën die de effecten van mediaboodschappen op het publiek en de relatie tussen media en het publiek verklaren
 • Theorieën over de ‘machtige’ media
 • Theorieën over het ‘actieve publiek’
 • Theorieën die de inhoud van mediaboodschappen bestuderen

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Toelating

Je kunt direct starten met de cursus Journalistiek en nieuwe media

Je hebt geen vooropleiding nodig. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met hbo-niveau.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Journalistiek en nieuwe media? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Ontvang 2 waardevolle NTI-diploma’s

Deze opleiding leidt op tot de NTI-examens Journalistiek en nieuwe media. Als je de examens met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je 2 NTI-diploma’s. De kosten per examen bedragen € 105,-.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Journalistiek en nieuwe media hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Journalistiek en nieuwe media 1630

Studietempo in maanden 10 Maanden 12 Maanden * 14 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 109,25 € 91,00 € 78,00
Nu met 50% korting € 54,63 € 45,50 € 39,00
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal