Omschrijving

Verbeter jouw interview- en schrijfvaardigheden

Wil jij kennismaken met verschillende media? En jouw journalistieke vaardigheden verbeteren? Dan is de cursus Journalistiek en nieuwe media dé perfecte keuze voor jou. Je gaat praktijkgericht aan de slag en oefent verschillende vaardigheden die je nodig hebt als journalist. Ook trainen we jou in het verbeteren van je interview- en schrijftechniek. Na deze cursus kennen journalistiek en nieuwe media geen geheimen meer voor jou! Schrijf je in en start morgen al. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de zeer praktijkgerichte cursus Journalistiek en nieuwe media leer je alle kneepjes van het vak. Je leert hoe je aan verhalen komt en deze op papier zet. Zo ben je na de cursus Journalistiek en nieuwe media perfect in staat om goede en mooie journalistieke stukken te schrijven. Het niveau van de opleiding is vergelijkbaar met hbo-niveau. 

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

Journalistiek

 • Achtergronden
 • Genres
 • Vaardigheden

Nieuwe media

 • Theorieën die de effecten van mediaboodschappen op het publiek en de relatie tussen media en het publiek verklaren
 • Theorieën over de ‘machtige’ media
 • Theorieën over het ‘actieve publiek’
 • Theorieën die de inhoud van mediaboodschappen bestuderen

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Journalistiek en nieuwe media. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

NTI-examen

Deze opleiding leidt op tot de NTI-examens Journalistiek en nieuwe media. Deelnemen aan deze examens is optioneel. Als je de examens met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je 2 NTI-diploma’s. De kosten per examen bedragen € 105,- en je bepaalt zelf wanneer je de examens doet. De examens neem je digitaal af, dat kan dagelijks op veel locaties in Nederland. Lees hier meer over de digitale examens.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Journalistiek en nieuwe media hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,75.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Werken in de Journalistiek en nieuwe media

Communicatie is jouw middle name! Wie werkt in de journalistiek en nieuwe media weet uitstekend hoe je de boodschap het beste kunt overbrengen op het publiek. Je bent nieuwsgierig en vraagt anderen meestal het hemd van het lijf. Na deze opleiding weet jij alles over de positieve maar ook de negatieve effecten van massamedia en heb je jouw journalistieke vaardigheden ontwikkeld. Werk dat hierbij past:

 • Onderzoeksjournalist
 • Journalist voor dagbladen
 • Werken op een redactie
 • Werken in de media en journalistiek
 • Werken bij radio
 • Werken bij de televisie

Studieduur & lesgeld

Kosten Journalistiek en nieuwe media 1630

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Journalistiek en nieuwe media, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.