Omschrijving

Breid je kennis uit over kunststromingen en de analyse hiervan

Wil jij je verdiepen in de belangrijkste stromingen en kunstenaars? Dan is Post HBO Kunstgeschiedenis echt wat voor jou! In drie modules leer je meer over o.a. het identificeren en dateren van kunstwerken, historische en culturele achtergronden en het kritisch kijken naar belangrijke materialen en technieken herkennen. Ook schilderkunst, beeldhouwkunst, architectuur en kunstenaars komen aan bod. Post HBO Kunstgeschiedenis is perfect als je je wilt verdiepen of specialiseren naast je baan, gezin of drukke privéleven. Enthousiast over deze cursus Kunstgeschiedenis? Schrijf je dan vandaag nog in!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Is deze Post HBO-opleiding iets voor mij?

Heb je altijd al een passie gehad voor kunstgeschiedenis of kom je er in je werk mee in aanraking? Dan is deze opleiding, die flexibel te volgen is, echt iets voor jou. Met deze opleiding ontwikkel je een bredere kijk op kunst, en vergroot je tegelijkertijd jouw wereldbeeld. Je leert kunst meer te waarderen!

Wat is een Post HBO-opleiding?

Wil jij je op hbo-niveau verdiepen of specialiseren in een specifiek vakgebied? Dan is een Post HBO-opleiding echt iets voor jou! Een Post HBO-opleiding kun je al in 6 maanden afronden. De opleidingen zijn flexibel en daardoor goed te combineren met een druk privéleven, baan of gezin.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Post HBO Kunstgeschiedenis 9284

Studieprogramma

Hoofdfase
 • Startmodule
 • Kunst&architectuur v/d oudheid tm de middeleeuwen
 • Kunst&architectuur v/d nieuwere tijd t/m nu
 • Kijken en begrijpen

Inclusief webinars

Elke module van de cursus Kunstgeschiedenis bevat een interessant webinar. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd terecht bij jouw mentor of docent. Je docent helpt je met jouw vakinhoudelijke vragen. Bij je mentor kun je terecht voor alle andere vragen over je studie. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

FlexibelStuderen®

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met de Post HBO Kunstgeschiedenis heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op post hbo-niveau gegeven wordt.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de Post HBO Kunstgeschiedenis? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit Post HBO Kunstgeschiedenis af met 2 digitale examens en 1 paper. Wanneer je alle onderdelen van de opleiding hebt afgerond, ontvang je het certificaat ‘Post HBO Kunstgeschiedenis’ van NTI.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten Post-HBO Programma Kunstgeschiedenis 9284

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.