→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Grote vraag naar pedagogisch coaches kinderopvang

Vanaf 2019 dient elke kinderopvang- en peuterspeelzaalorganisatie een pedagogisch beleidsmedewerker en coach in dienst te hebben. Tijdens de branche-erkende opleiding Pedagogisch coach kinderopvang leer je in 3 maanden tijd  leerstijlen en coachingsmethodieken kennen. Ook valkuilen en uitdagingen komen aan bod. Je leert een coachingsgesprek voeren en gaat aan de slag met het opstellen van een coachingsplan. Na afloop voldoe je aan de kwalificatie-eis voor de functie en kan jij pedagogisch medewerkers coachen om zo hun professionaliteit te vergroten. Enthousiast? Schrijf je vandaag nog in voor de hbo Coach kinderopvang.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Wil je aan de slag in de kinderopvang of ben je gewoon geïnteresseerd in pedagogiek en coaching? Dan is het kort hbo-programma Pedagogisch coach kinderopvang erg nuttig voor jou. Na afloop weet je hoe je goede coachingsgesprekken moet voeren en een coachingsplan kunt opstellen.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Kort HBO-programma Pedagogisch coach 8596

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Coaching in de kinderopvang

Inclusief praktijkbijeenkomst

Bij deze opleiding Coaching in de kinderopvang volg je een praktijkbijeenkomst. Tijdens de praktijkbijeenkomst geeft een topdocent uit het werkveld extra uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Samen met je medestudenten oefen je met de stof.

Branche-erkende opleiding

Dit kort hbo-programma Pedagogisch coach is specifiek ontwikkeld op basis van de vereisten vastgesteld door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) en is door het OAK erkend.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te kunnen starten met het hbo-programma Pedagogisch coach kinderopvang dien je te beschikken over een diploma MBO niveau 4 voor Pedagogisch medewerker of Peuterspeelzaalleid(st)er.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het hbo-programma Pedagogisch coach? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit hbo-programma is een onderdeel uit een door de NVAO geaccrediteerde HBO Opleiding van Hogeschool NTI. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een branche-erkend certificaat van NTI. Dit certificaat levert bij toelating vrijstelling op voor de betreffende module van de HBO Bachelor opleiding van NTI.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding

Je sluit het hbo-programma Pedagogisch coach kinderopvang af met 1 paper. Je maakt hem in je eigen tempo en bepaalt zelf wanneer je hem inlevert.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 36,33 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Vraag een offerte aan

Kosten HBO-programma Pedagogisch coach 8596

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.