→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Opleiding Pedagogisch beleidsmedewerker/coach

Vanaf 2019 dient elke kinderopvang- en peuterspeelzaalvestiging een pedagogisch beleidsmedewerker en coach te hebben. NTI biedt je de mogelijkheid om in 6 maanden te voldoen aan de kwalificatie-eis van deze veelgevraagde functie. Dit programma op hbo-niveau is ook geschikt voor iedereen die zijn kennis en vaardigheden wil ontwikkelen op het gebied van pedagogiek en coaching. De branche-erkende opleiding Pedagogisch beleidsmedewerker en coach bereidt je goed voor om in de praktijk aan de slag te gaan. Schrijf je nu in voor dit hbo-programma en draag bij aan de kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een erkend certificaat.

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Wil je aan de slag in de kinderopvang en ben je geïnteresseerd in pedagogisch beleid en coaching? Dan is het hbo-programma Pedagogisch beleidsmedewerker en coach een echte must! Na afloop kun je onder andere een beleidsplan opstellen, medewerkers coachen en ontwikkelingsgericht werken.

Kwalificatie-eis voor de functie Pedagogisch beleidsmedewerker/coach

Na afloop van dit programma beschik je over een hoop kennis en vaardigheden om in een kinderopvang- of peuterspeelzaalvestiging aan de slag te gaan. Om de functie van pedagogisch beleidsmedewerker en coach uit te mogen oefenen, stelt de cao Kinderopvang echter nog aanvullende eisen. Naast het certificaat van dit hbo-programma dien je te beschikken over een diploma/getuigschrift/IDW-waardering/DUO-verklaring van een opleiding op minimaal mbo-niveau 4 die kwalificeert voor de functie van Pedagogisch Medewerker en/of Peuterspeelzaalleid(st)er (bekijk in dit document welke diploma's dit zijn). Diploma’s die alleen in combinatie met een aanvullend bewijs kwalificeren voor de functie van Pedagogisch Medewerker in BSO/NSO zijn hiervan uitgesloten.

Branche-erkende opleiding

Deze opleiding is specifiek ontwikkeld op basis van de vereisten vastgesteld door het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) en is door het OAK erkend.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je wordt persoonlijk begeleid door mentoren
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Kort HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker en coach 8585

Bij deze opleiding kun je 12 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Pedagogisch beleid in de kinderopvang
  6 EC
 • Coaching in de kinderopvang
  6 EC

Wat leer ik?

Tijdens de praktijkgerichte opleiding Pedagogisch beleidsmedewerker en coach verdiep je je in pedagogiek, coaching en pedagogisch beleid. Je leert hoe je een pedagogisch beleidsplan opstelt en hierover adviseert aan directie en management. En hoe je pedagogisch medewerkers vervolgens laat handelen volgens dit beleidsplan. Je leert medewerkers coachen en begeleiden, zodat de kwaliteit en veiligheid in de kinderopvang gewaarborgd wordt. Ook krijg je antwoord op vragen als: hoe bevorder je een pedagogisch klimaat? Hoe werk je ontwikkelingsgericht? Hoe ga je om met verschillen tussen kinderen? En met de betrokkenheid van ouders? Verder komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

 • Uitgangspunten voor pedagogisch beleid
 • Analyseren van de probleemsituatie
 • Opbouw van het coachingsgesprek
 • Begeleiden van groepsprocessen
 • Valkuilen en uitdagingen in coaching

Inclusief 2 praktijkbijeenkomsten

Bij deze opleiding tot pedagogisch coach/beleidsmedewerker zijn 2 gratis praktijkbijeenkomsten inbegrepen. Tijdens de praktijkbijeenkomsten geeft een topdocent jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Samen met je medestudenten ga je oefenen met de stof.

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Geweldig natuurlijk, zo'n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te kunnen starten met het HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker en coach dien je te beschikken over een diploma MBO niveau 4 voor Pedagogisch medewerker of Peuterspeelzaalleid(st)er.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het volgen van een hbo-programma? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het hbo-programma af met een digitaal tentamen en een paper.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen. Het merendeel van de examens bij NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees meer over de digitale examens.

Erkend certificaat

Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is erkend door het Ministerie van Onderwijs en is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

De examenkosten bedragen € 33,33 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kort HBO-programma Pedagogisch beleidsmedewerker en coach 8585

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 242,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3