Omschrijving

Geef gericht voedingsadvies!

We zijn ons steeds bewuster van het belang van een gezonde levensstijl. In de media wordt voortdurend gesproken over de impact van gezonde voeding. Hierdoor ontstaat er een groeiende informatiebehoefte op het gebied van voeding. Ben jij gedreven om het belang van een gezonde levensstijl te promoten en anderen te inspireren? Dan is dit HBO-programma voor jou! Ontdek de fascinerende wereld van voedingsleer, leer alles over voeding, gezondheid en welzijn. Met dit NTI-certificaat bevestig je jouw expertise in voedingsleer en ben je klaar om anderen te inspireren naar een gezondere levensstijl.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Heb jij een positieve instelling en ben jij enthousiast om jouw passie met voeding te delen met anderen? Tijdens het programma ontwikkel jouw kennis van voedingsstoffen, diëten en gezonde eetgewoonten. Je krijgt inzicht in de invloed van voeding op het lichaam en ontdek hoe je anderen kunt adviseren over gezonde voedingskeuzes. Houd er rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens het HBO-programma Voedingsleer maak je gebruik van divers lesmateriaal, waarvan een deel Engelstalig is. Daarnaast maak je gebruik van een digitale leeromgeving, waarin je informatie en opdrachten kunt vinden. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Studieprogramma

 • Richtlijnen Goede Voeding
 • Duurzaamheid
 • Gezonde voeding tijdens de verschillende levensfasen
 • Micro- en macronutriënten
 • Functies van voeding en voedingstoffen
 • Voedingswaarde en energiedichtheid
 • Vertering, opname en absorptie van voedingsstoffen
 • Honger en verzadiging/Pre-, en postprandiale fase
 • Stofwisseling en energiemetabolisme

Inclusief expertsessie

Bij het HBO-programma Voedingsleer hoort een expertsessie. Een expertsessie is een video-opname waarin een expert uit het betreffende werkveld aan het woord is. Je leert meer over de module en de te bestuderen lesstof. Expertsessies kun je bekijken op jouw eigen moment. Het is niet verplicht, maar wel heel erg leerzaam!

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit HBO-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Voeding en diëtetiek. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Voedingsleer heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Voedingsleer? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het HBO-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding Voedingsleer af met 1 digitaal examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 54,00 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Voeding en diëtetiek een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelor kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige module die deel uitmaken van deze bachelor, in tegenstelling tot de cursus Voedingsleer.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-programma Voedingsleer 5988

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.