→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Verdiep je in het vakgebied van de social worker

Door de wijzigingen in de AWBZ en de transitie van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving, doet zich veel verandering in de zorg voor. De positie van de social worker verandert en gemeentemedewerkers krijgen nieuwe verantwoordelijkheden. Deze transitie staat tijdens het hbo-programma Transitie Social Work centraal. Aan de hand van een portfolio-opdracht verdiep je je in actuele maatschappelijke ontwikkelingen. In de 3 modules verdiep je je in het vakgebied van de social worker. Als social worker ben je bijvoorbeeld werkzaam in de jeugdzorg, de psychiatrie of verslavingszorg. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Het hbo-programma Transitie Social Work is geschikt voor jou als jij geïnteresseerd bent in de verandering in de zorg, van verzorgingsstaat naar participatiesamenleving. Wanneer je werkzaam bent als social worker of gemeentemedewerker krijg je ongetwijfeld met dit proces te maken. Het hbo-programma Transitie Social Work biedt jou verdieping op dit vlak.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Transitie Social Work 7761

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Waarnemen en Observeren
 • Signaleren en Preventie
 • Onderzoeken en Rapporteren in de Hulpverlening
 • Portfolio-opdracht 1.2 SW/Ped. T en K sog.ag. wrk
Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinar

Bij elk van de modules van het hbo-programma Transitie Social Work hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Hierbij krijg je extra uitleg over de theorie of wordt er aandacht besteed aan moeilijke vraagstukken. De volgende praktijkbijeenkomsten en webinar komen aan bod:

 • Onderzoeken en rapporteren in de hulpverlening (praktijkbijeenkomst)
 • Waarnemen en observeren (praktijkbijeenkomst)
 • Signaleren en preventie (webinar)

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit hbo-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Transitie Social Work heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Transitie Social Work? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding en examenkosten

Het hbo-programma Transitie Social Work sluit je af met 3 papers en een portfolio-opdracht. Je maakt ze in je eigen tempo en bepaalt zelf wanneer je ze inlevert. De examenkosten bedragen € 72,67 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit dit programma verder studeren naar de HBO Bachelors Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) waar de modules van dit HBO-programma deel van uitmaken. Indien je wordt toegelaten tot de Bacheloropleiding, ontvang je mogelijk vrijstelling voor de gelijknamige modules.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Vraag een offerte aan

Kosten HBO-Programma Transitie Social Work 7761

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

NTI Premium

NTI introduceert NTI Premium. Een maandabonnement met meer dan vijfhonderd online trainingen. Krijg toegang tot podcasts, webinars en cursussen vol actuele thema’s. Een compleet aanbod voor elk type student, flexibel te volgen en elke maand opzegbaar. Ontdek hier alle voordelen.

€ 14,95    (Maandelijks)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.