→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Strafrecht en strafprocesrecht in hoofdlijnen

In het hbo Strafrecht wordt in grote lijnen uitgezet wat strafrecht inhoudt. Hieronder vallen het formeel en het materieel strafrecht. Verder verdiep je je tijdens het hbo Strafrecht in wat strafbaar is en welke feiten van belang zijn in een (straf)zaak. Zo leer je zelf te beslissen welke juridische feiten van belang zijn in een zaak. Je gaat de zaak analyseren en op basis daarvan stel je diagnoses. Vervolgens ga je in op het functioneren van instellingen die betrokken zijn bij strafrechtspleging, zoals het Openbaar Ministerie. Lijkt dit je wat? Schrijf je dan vandaag nog in!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Ik heb gekozen voor de module strafrecht om wat extra te kunnen studeren naast mijn huidige studie/werk. Het is super handig en goed te combineren. Je kunt gemakkelijk in contact komen met docenten als er problemen zijn en het huiswerk wordt snel nagekeken. Ik heb gekozen voor de module strafrecht om wat extra te kunnen studeren naast mijn huidige studie/werk. Het is super handig en goed te combineren. Je kunt gemakkelijk in contact komen met docenten als er problemen zijn en het huiswerk wordt snel nagekeken.

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Je wilt graag meer weten over de rechtsregels waarin is vastgelegd welk gedrag strafbaar is. Ook ben je geïnteresseerd in welke straffen er op dit gedrag gesteld zijn en hoe strafoplegging wordt gerealiseerd. Dan is het hbo Strafrecht van Hogeschool NTI echt iets voor jou!

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO-programma Strafrecht 7821

Bij deze opleiding kun je 8 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Strafrecht
    8 EC
Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Inclusief praktijkbijeenkomst

Bij de Strafrecht opleiding hoort een praktijkbijeenkomst. Hierbij krijg je extra uitleg over de theorie en wordt er aandacht besteed aan moeilijke vraagstukken. De docent zal aan de hand van een praktijkvoorbeeld van een strafrechtadvocaat een uiteenzetting geven van de gehele doorloop van een strafzaak.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

De Strafrecht opleiding is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Rechten. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Strafrecht heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Strafrecht? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding en examenkosten

Het hbo Strafrecht rond je af met 1 digitaal examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 33,33 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit dit programma verder studeren naar de HBO Bachelors Rechten en Sociaal Juridische Dienstverlening. Je dient dan wel te voldoen aan de toelatingseisen van de HBO Bachelor. Indien je wordt toegelaten ontvang je gegarandeerd vrijstelling voor de gelijknamige module die deel uitmaakt van deze bachelors.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Vraag een offerte aan

Kosten HBO-programma Strafrecht 7821

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

HBO-programma Strafrecht

4 sterren - gebaseerd op 2 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik heb gekozen voor de module strafrecht om wat extra te kunnen studeren naast mijn huidige studie/werk. Het is super handig en goed te combineren. Je kunt gemakkelijk in contact komen met docenten als er problemen zijn en het huiswerk wordt snel nagekeken.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.