→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

In 6 maanden leer je alles over outreachend werken

Met outreachend werken leer jij cliënten te benaderen die niet altijd openstaan voor je hulp. Maar hoe benader je hen? Je leert een hulpverleningsplan opstellen, verbetert je gesprekstechnieken en verdiept je in multidisciplinaire samenwerking. Dit allemaal zorgt ervoor dat jij cliënten kunt helpen een oplossing te vinden en hun dromen en plannen waar te maken. Andere vaardigheden die je zult ontwikkelen zijn o.a.: fases van hulpverlening, methodisch werken, sociale wijkteams en wat een diagnostisch proces. Iets voor jou? Lees dan snel verder.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Het hbo-programma Outreachend werken is speciaal samengesteld voor wie zich op niveau wil ontwikkelen in dit specifieke interessegebied. Ben jij sociaal geïnteresseerd en maatschappelijk betrokken? Wil je je wel bijscholen, maar heb je geen tijd om een langdurige opleiding te volgen? Dan is dit flexibel te volgen programma op hbo-niveau een echte aanrader! Het programma is bijzonder waardevol voor social workers, MWD’ers, maatschappelijk werkers en cliëntondersteuners.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Outreachend werk 7259

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Integrale Aanpak & Multidisciplinaire Samenwerking
 • Diagnostische vaardigheden binnen Social Work
 • Portfolio-opdracht 2.2 MWD Outreachend werk i.d.p.
 • Hulpverleningsplan opstellen

Inclusief 4 praktijkbijeenkomsten

Bij het hbo-programma Outreachend werken horen 4 praktijkbijeenkomsten. Hierbij krijg je extra uitleg over de theorie door een expert uit het werkveld en leer je je medestudenten kennen. Tijdens de bijeenkomsten gaat de docent dieper in op de thema’s integrale aanpak en multidisciplinaire samenwerking, diagnostische vaardigheden binnen Social Work en het opstellen van een hulpverleningsplan.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Outreachend werk heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Outreachend werk? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Afronding en examenkosten

Het hbo-programma Outreachend werk rond je af met 3 papers en een portfolio-opdracht Outreachend werk in de praktijk. Je maakt ze in je eigen tempo en bepaalt zelf wanneer je ze inlevert. De examenkosten bedragen € 43,60 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je het hbo-programma Outreachend werk succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan zijn onze andere hbo-programma's een goede vervolgstap.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-programma Outreachend Werk 7259

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Een van die regelingen is het nieuwe STAP-budget. Hiermee kan je tot €1.000 subsidie aanvragen voor jouw opleiding. Hoe dit werkt leggen we je graag uit. Check ook de andere subsidies waar je eventueel gebruik van kunt maken. Zo start jij flexibel én voordelig met je opleiding.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.