→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

De ontwikkeling van onderwijs

Het onderwijs is altijd in ontwikkeling. Door onder andere de globalisering en invloed van technologie verandert de manier van leren constant. Wil jij inzicht krijgen in deze trends en ontwikkelingen? En daarnaast leren hoe je goed opleidingsadvies geeft aan organisaties of medewerkers, opleidingen ontwikkelt en onderwijsvormen ontwerpt? Volg dan het korte hbo-programma Opleidingskunde en beschik binnen 6 maanden over brede en actuele kennis op het gebied van opleidingskunde en scholing binnen bedrijven. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de opleiding. 

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar heb je geen mogelijkheid om een langdurige opleiding te volgen? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Ook als je je aan het oriënteren bent om weer te studeren is een hbo-programma een goede mogelijkheid om eerst te ervaren hoe dit is. Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een erkend certificaat.

Is dit korte hbo-programma iets voor mij?

Het korte hbo-programma Opleidingskunde is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in trends en ontwikkelingen op het gebied van leren, het geven van opleidingsadvies en het ontwerpen van opleidingen. Ook als je wil leren coachen, trainingen wil leren geven of meer wil weten over human resource development, is deze opleiding erg geschikt. 

Wat kan een opleidingskundige?

Tijdens het korte hbo-programma Opleidingskunde maak jij kennis met het beroep van opleidingskundige. Dit beroep zit dicht tegen het vakgebied van personeelsadviseur of HR-medewerker aan, maar richt zich vooral op opleiding en training. Een opleidingskundige weet alles over het verder ontwikkelen van personeel binnen een organisatie en houdt zich bijvoorbeeld bezig met:

 • het geven van trainingen en workshops
 • het adviseren van medewerkers en managers over individuele opleidingsmogelijkheden
 • het (laten) ontwikkelen van trainingsmateriaal
 • het (laten) ontwerpen en ontwikkelen van e-learnings

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende certificaten
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO-programma Opleidingskunde 7899

Bij deze opleiding kun je 24 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Hoofdfase
 • Leren en veranderen
  8 EC
 • Strategisch opleidingsadvies
  8 EC
 • Ontwerpen van innovatieve leertrajecten
  8 EC

Wat leer ik?

In het korte hbo-programma Opleidingskunde staan drie rollen centraal: de adviseur, de ontwerper en de begeleider van leerprocessen. De adviseur geeft opleidingsadvies voor organisaties of medewerkers. De ontwerper ontwerpt en ontwikkelt opleiding(svorm)en of overziet dit proces. De begeleider van leerprocessen stelt een bepaalde leervisie op en begeleidt organisaties hiermee. Er wordt dieper ingegaan op deze rollen in de modules Strategisch opleidingsadvies, Ontwerpen van innovatieve leertrajecten en Leren en veranderen. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

 • Leren en invloed van cultuur
 • Online leren
 • Adviesgesprek voeren
 • Manieren om leren en ontwikkelen te organiseren
 • Projectmatig werken

Inclusief praktijkbijeenkomsten en webinars

Bij elke module van het korte hbo-programma Opleidingskunde hoort een praktijkbijeenkomst of een webinar. Tijdens praktijkbijeenkomsten geven topdocenten jou uitleg over de theorie. Zo gaat die beter voor je leven. Ook ga je oefenen met de stof. Webinars zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Je volgt tijdens het hbo-programma de volgende praktijkbijeenkomsten en webinars:

 • Leren en veranderen (webinar)
 • Strategisch opleidingsadvies (praktijkbijeenkomst)
 • Ontwerpen van innovatieve leertrajecten (webinar)

Online leeromgeving

Bij NTI kun jij studeren op jouw moment, in een online leeromgeving. In deze afgeschermde omgeving heb je contact met je docenten en medestudenten. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Inclusief vakliteratuur

Tijdens jouw opleiding krijg je alle studieboeken thuisgestuurd. Handig, zo hoef je niet zelf achter het lesmateriaal aan. Je krijgt kwalitatieve studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan. Deze vakliteratuur is volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

"Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met ons, de mentoren, bellen, appen of mailen. Wij helpen je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie en denken mee over oplossingen".

Lees meer

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te beginnen met dit korte hbo-programma heb je geen bepaalde vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op hbo-niveau is. 

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het hbo-programma af met 3 papers.

Erkend certificaat

Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een erkend certificaat van Hogeschool NTI. Hogeschool NTI is in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) bevoegd om graden (Bachelor/Master) te verlenen.

Examenkosten voor het HBO-programma Opleidingskunde

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens de door jou gekozen betaalfrequentie. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 50,00 per maand.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

HBO-programma Opleidingskunde 7899

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 205,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal