Omschrijving

Ontwikkel je vaardigheden als Mediator en breng harmonie in conflicten

Mediatie is een waardevolle en effectieve methode om conflicten op te lossen en geschillen te begeleiden. Als neutrale bemiddelaar faciliteert de mediator het gesprek tussen partijen, gericht op gezamenlijke oplossingen. Mediatie biedt een veilige ruimte waarin mensen hun belangen en emoties kunnen uiten. Het proces is gericht op het herstellen van communicatie en het vinden van gezamenlijke overeenstemming, zonder dat een rechterlijke uitspraak nodig is. Tijdens het HBO-programma leer hoe je effectief geschillen kunt begeleiden. Je leert de juiste vragen te stellen en goed te luisteren, zodat mensen zich gehoord voelen. Deze waardevolle gesprekstechnieken zijn niet alleen inzetbaar bij geschillen, maar ook bij juridische adviezen.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Is dit HBO-programma iets voor mij?

Ben je geïnteresseerd in het oplossen van conflicten en het bevorderen van constructieve gesprekken? Wil je leren hoe je als neutrale bemiddelaar partijen kunt begeleiden naar gezamenlijke oplossingen? Dan is het HBO-programma Mediation iets voor jou! Deze opleiding biedt waardevolle vaardigheden in communicatie en bemiddeling, bruikbaar in diverse contexten. Of je nu conflicten wilt oplossen in de arbeidssector, familiezaken, of zakelijke geschillen, met dit programma ontwikkel je essentiële competenties om effectief en empathisch te bemiddelen.

Dit is een begeleide module. Begeleide modules worden jaarlijks aangeboden. Inschrijven is mogelijk vanaf twee maanden voor de startdatum van de module.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een HBO-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Mediation 9351

Hoe verloopt mijn opleiding?

Wil je een opleiding volgen met extra begeleiding en een duidelijke structuur? Dan is deze opleiding iets voor jou! Het HBO-programma Mediation begint in de eerste week van januari en duurt 10 weken. In die tijd word je intensief begeleid door een docent die je helpt om je examen of paper te halen. Je kunt al je vragen stellen tijdens online bijeenkomsten en je krijgt snel feedback op je inleveropdrachten. Ook kun je gebruikmaken van oefenstof en samenwerken met medestudenten. Zo heb je een extra stok achter de deur om je doel te bereiken.

Studeer op jouw manier

Heb je geen behoefte aan extra begeleiding of wil je liever in je eigen tempo studeren? Dat kan ook! Je mag zelf bepalen wanneer je het examen of paper aflegt en of je de tussentijdse oefenopdrachten maakt. Daarnaast hoef je je niet te houden aan de deadlines en het studieprogramma. Het is wel verstandig om het hele leerpad te volgen, zodat je zeker weet dat je deze opleiding succesvol afrondt. Kortom, deze opleiding biedt je de mogelijkheid om flexibel te studeren, maar ook om extra ondersteuning te krijgen als je dat wilt. 

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving 

Tijdens de opleiding Mediation maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit HBO-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Rechten. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

Inclusief 1 praktijkdag

Bij de opleiding Mediation hoort 1 praktijkdag. Tijdens deze praktijkbijeenkomst krijg je les van een ervaren docent en ga je met medestudenten aan de slag met verschillende opdrachten.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Mediation heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Mediation? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het HBO-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-programma Mediation 9351

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.