→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Werk aan organisaties

Een breed inzetbare business administrator is in steeds meer organisaties onmisbaar. Door de ontwikkelingen in de economie en technologie ontstaan nieuwe businessmodellen. Zo gaan organisaties bijvoorbeeld klantcentraal werken met technieken als Agile en Lean. Wil jij deze ontwikkelingen samen met een multidisciplinair team in goede banen leiden? Wil jij alles weten over het functioneren van organisaties en hier een belangrijke bijdrage in leveren? Start met de Bachelor of Business Administration opleiding en haal een erkende BBA titel!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Bij de opleiding HBO Bachelor of Business Administration kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

Het studieprogramma

HBO Bachelor of Business Administration 6398

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In Jaar 1 van de BBA opleiding krijg je een beeld van hoe organisaties zijn opgebouwd en functioneren en maak je kennis met diverse businessmodellen en organisatievormen. Ook leer je hoe je succesvol in teams werkt.

Inleidende fase
 • Startmodule
  0 EC
 • Management en organisatie
  8 EC
 • Adviseren en communiceren
  8 EC
 • Marketingmanagement
  8 EC
 • Design thinking
  8 EC
 • Business model design
  8 EC
 • Projectmanagementvaardigheden
  8 EC
 • Integrale beroepsopdracht BBA jaar 1
  6 EC
 • Praktijkprogramma fase 1
  6 EC

Jaar 2

In jaar 2 verdiep je je in processen, informatiestromen, financiën en wet- en regelgeving waaraan in de organisatie moet worden voldaan. Het klantcentraal denken en handelen staat in de module Customer Experience centraal.

Hoofdfase
 • Procesmanagement
  8 EC
 • Corporate start-ups
  8 EC
 • Human dynamics
  8 EC
 • Customer experience
  8 EC
 • Recht & compliance
  8 EC
 • Financieel management voor managers
  8 EC
 • Integrale beroepsopdracht BBA jaar 2
  6 EC
 • Praktijkprogramma fase 2
  6 EC

Jaar 3/4

In jaar 3 leer je evalueren en analyseren om erachter te komen hoe effectief innovaties binnen een bedrijf zijn geweest. In jaar 4 loop je stage en ga je afstuderen.

Ondersteuning & verbreding
 • Control & business performance
  8 EC
 • Customer insights & analytics
  8 EC
 • Informatiemanagement
  8 EC
 • Organisatie en verandering
  8 EC
 • Sociaal ondernemen
  8 EC
 • Design research
  8 EC
 • Integrale beroepsopdracht BBA jaar 3
  6 EC
 • Praktijkprogramma fase 3 BBA
  6 EC
 • Afstudeeropdracht
  30 EC
 • Praktijkprogramma fase 4
  30 EC

Wat kun je nog meer verwachten

Online praktijkbijeenkomsten

Tijdens interessante online praktijkbijeenkomsten krijg je van topdocenten meer uitleg over de theorie. Ook leer je samen met medestudenten vaardigheden die je later nodig hebt.

Inclusief portfoliodagen om jezelf te professionaliseren

Gedurende je administratie opleiding maak je 3 keer een portfolio- en professionaliseringsopdracht. Je volgt elk jaar een portfoliodag, met interessante actuele onderwerpen uit de praktijk en interessante sprekers.

Twee varianten: duaal of deeltijd

Werk je al minimaal twee jaar bij een relevante werkgever en wil je deze opleiding volgen? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van de BBA-opleiding. Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Schrijf je dan in voor de deeltijd variant. Bij deze variant loop je 840 uur stage.

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

Erkende opleiding van Hogeschool NCOI

De HBO Bachelor of Business Administration is een erkende opleiding van Hogeschool NCOI. Met FlexibelStuderen® van NTI volg je deze erkende hbo-bachelor op een manier die het beste bij jou past. Na afronding ontvang je het erkende getuigschrift van Hogeschool NCOI. Alle hbo-bachelors van NCOI zijn geaccrediteerd door de NVAO en voldoen daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

FlexibelStuderen®

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor of Business Administration als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)
 • 21+ toets behaald

Voldoe jij aan één van deze eisen?

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Niet de juiste diploma's, wel ouder dan 21?

Dan kun je de 21+ toets doen. Als je deze haalt kun je direct starten met een hbo-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Als je in aanmerking komt voor vrijstellingen, kun je sneller door de opleiding heen. Daarnaast ontvang je dan een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stageduur

Tijdens het laatste jaar van de administratie opleiding volg je een leuke en leerzame stage. Je doet zo de nodige praktijkervaring op. Je bent voor deze opleiding 840 uur met de stage bezig. 700 uur doe je ervaring op in de praktijk. De overige uren werk je aan je verslag. Je kan stage lopen bij vrijwel alle soorten organisaties.

Stageplaats

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de Bachelor of Business Administration HBO past.

Stage lopen hoeft pas vanaf je derde jaar, je hebt dus nog even tijd om een stageplek te zoeken! Mocht dit door bijvoorbeeld tijdgebrek ook de komende jaren niet lukken, dan raden wij je aan om voor een hbo-programma te kiezen.

Examen

Wettelijk erkend HBO-getuigschrift Business Administration

De HBO Bachelor of Business Administration wordt uitgevoerd door Hogeschool NCOI. HBO Bachelor of Business Administration van NCOI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift Business Administration. Je mag dan de titel BBA voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo new 250pxb3

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 85,42 per maand. Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen de eerste 3 jaar lesgeld en examenkosten

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij NTI hanteren we een all-in concept waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Deze betaal je alleen in de eerste drie studiejaren. Je kunt ook meer tijd nemen voor je studie, bij NTI kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

Kosten HBO Bachelor BBA 6398

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 214,95 36 maanden
Examenkosten € 85,42 36 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,00 Eenmalig

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.