Omschrijving

Word alsnog toegelaten tot een erkende HBO-opleiding

Wanneer je niet aan de vooropleidingseis voldoet van een HBO Bacheloropleiding of HBO Associate Degree én je bent 21 jaar of ouder, kun je deelnemen aan de HBO 21+ toets. Het doel van deze toets is om vast te stellen of je een reële kans hebt de hbo-opleiding succesvol af te ronden. Slaag je voor de toets? Dan mag je starten met de hbo-opleiding van jouw keuze bij NTI! Op het inschrijfformulier plan je zelf jouw toets in. De toets wordt vrijwel dagelijks digitaal afgenomen op meer dan 20 locaties in Nederland.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Onderdelen en voorbereiding

De 21+ toets is een digitaal examen. Tijdens deze toets worden de volgende 4 onderdelen getoetst:

  • Nederlands tekstverklaren
  • Engels tekstverklaren
  • Rekenvaardigheden
  • Logica (cijferreeksen, figurenreeksen, syllogismen en analogieën)

Het is erg belangrijk om je goed voor te bereiden op deze toets! In deze blog geven we je meer informatie over de toelatingstoets. Ook kun je je voorbereiden met onze proefles.

Blog 21+ toets: Wat staat je te wachten? Doe de gratis proefles

Daarnaast kun je oefenen door oude HAVO-eindexamens voor Nederlands en Engels te maken, te oefenen met rekentoetsen op 3F niveau en de 4 onderdelen binnen Logica te trainen. Voorbeelden hiervan zijn op internet in veelvoud te vinden.

Aanmelden voor de 21+ toets

Inschrijven is geld terug!

De kosten voor de 21+ toets bedragen € 84,95. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor een hbo-opleiding of een hbo-programma van Hogeschool NTI.

Uitslag

Naar aanleiding van de 21+ toets krijg je van de Toelatingscommissie een advies of je wel of niet met een hbo-opleiding van Hogeschool NTI kunt starten. Krijg je een positief advies, dan mag jij starten met de hbo-opleiding van jouw keuze. Wanneer je niet slaagt voor de 21+ toets, kun je starten met een hbo-programma van Hogeschool NTI. Deelnemen aan een hbo toelatingstoets is twee jaar na datum van de uitslag weer mogelijk. Schrijf je je binnen 14 dagen na de uitslag in voor een opleiding bij Hogeschool NTI, dan krijg je de kosten van de toets retour!

Veelgestelde vragen

Wat is de 21+ toets?

Wil je starten met een hbo-bachelor of associate degree maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kan je met de 21+ toets alsnog deelnemen aan de opleiding. Iedereen die 21 jaar of ouder is mag deze toets maken. Het doel van de 21+ toets is om te bepalen of je een reële kans hebt de hbo-opleiding succesvol af te ronden. Als je slaagt voor de toets mag je starten met de opleiding van jouw keuze! Wat je precies kunt verwachten tijdens de 21+ toets lees je hier

Wat kost een 21+ toets?

De kosten voor de 21+ toets bedragen € 84,95. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor een hbo-opleiding, associate degree of een hbo-programma van Hogeschool NTI. Meer over de inhoud van de toets lees je hier.

Kan je leren voor de 21+ toets?

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden op de 21+ toets. Dit kun je doen door te lezen wat je kunt verwachten tijdens de 21+ toets. Ook kun je oefentoetsen maken om vast te wennen aan de soort vragen die gesteld worden. In deze proefles krijg je een goed idee van de soort vragen en de inhoud van de 21+ toets.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.