→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Word alsnog toegelaten tot een erkende HBO-opleiding

Wanneer je niet aan de vooropleidingseis voldoet van een HBO Bacheloropleiding of HBO Associate Degree én je bent 21 jaar of ouder, kun je deelnemen aan de HBO 21+ toets. Het doel van deze toets is om vast te stellen of je een reële kans hebt de hbo-opleiding succesvol af te ronden. Slaag je voor de toets? Dan mag je starten met de hbo-opleiding van jouw keuze bij NTI! Op het inschrijfformulier plan je zelf jouw toets in. De toets wordt vrijwel dagelijks digitaal afgenomen op meer dan 20 locaties in Nederland.

In verband met de coronamaatregelen is de beschikbaarheid van testlocaties soms beperkt. Wanneer je geen beschikbare datum en tijd ziet bij het inschrijven, probeer het dan in een andere week of op een andere locatie.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Onderdelen en voorbereiding

De 21+ toets is een digitaal examen. Tijdens deze toets worden de volgende 4 onderdelen getoetst:

  • Nederlands tekstverklaren
  • Engels tekstverklaren
  • Rekenvaardigheden
  • Logica (cijferreeksen, figurenreeksen, syllogismen en analogieën)

Het is erg belangrijk om je goed voor te bereiden op deze toets! Dit kun je doen door oude HAVO-eindexamens voor Nederlands en Engels te maken, te oefenen met rekentoetsen op 3F niveau en de 4 onderdelen binnen Logica te trainen. Voorbeelden hiervan zijn op internet in veelvoud te vinden.

Aanmelden voor de 21+ toets

Inschrijven is geld terug!

De kosten voor de 21+ toets bedragen € 75,-. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor een hbo-opleiding of een hbo-programma van Hogeschool NTI.

Uitslag

Naar aanleiding van de 21+ toets krijg je van de Toelatingscommissie een advies of je wel of niet met een hbo-opleiding van Hogeschool NTI kunt starten. Krijg je een positief advies, dan mag jij starten met de hbo-opleiding van jouw keuze. Wanneer je niet slaagt voor de 21+ toets, kun je starten met een hbo-programma van Hogeschool NTI. Schrijf je je binnen 14 dagen na de uitslag in voor een opleiding bij Hogeschool NTI, dan krijg je de kosten van de toets retour!

Extra tijd nodig?

Heb je dyslexie, dyscalculie of denk je om een andere reden recht te hebben op meer tijd? Dan is het mogelijk om extra tijd aan te vragen voor het examen. Stuur in dat geval je NAW-gegevens, plus een medische verklaring van dyslexie of dyscalculie, naar examinering@nti.nl. Je medische verklaring wordt vervolgens gecheckt, waarna het examenbureau contact met je opneemt over het boeken en betalen van het examen.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Contact met een studieadviseur:

ma-vr (09:00-18:00)