→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Leer sierletters maken in een handomdraai

Je kent ze wel, van die kaarten of posters met inspirerende quotes die geschreven zijn in prachtige sierletters. Of van die krijtborden in restaurants waar het menu zo vrolijk of elegant in krijt is opgeschreven. Wist je dat iedereen deze kunst kan leren? Je hoeft daarvoor geen tekentalent te zijn. Met de cursus Handletteren leer je hoe je letters mooi kunt tekenen met potlood, stift of pen. Binnen no time heb je een uniek, vrolijk en persoonlijk ontwerp. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is pen en papier! Zo creëer je prachtige kaarten, uitnodigingen, gift tags, noem maar op!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je?

NTI werkte voor deze cursus samen met Letterhand, de studio voor ontwerp en handmatige belettering. Letterhand ontwerpt onder andere voor Dille&Kamille, Flow Magazine en beletterde de muren en ramen van onder andere de Kunsthal Rotterdam. Tijdens de cursus Handletteren leer je hoe je de mooiste sierletters tekent. Je gaat flink oefenen en krijgt daarvoor een werkboek. Je leert ook hoe je kleine illustraties maakt ter decoratie zoals banners, bloemen en frames. Bij de cursus hoort een gratis praktijktraining. Met je medecursisten krijg je les van een expert. Het belooft een inspirerende en creatieve dag te worden. Waar ben je thuis tegenaan gelopen en wat zou je nog eens extra willen oefenen? Je docent helpt je graag verder en geeft feedback.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • De materialen
 • Vingeroefeningen
 • Alles over letters
 • Hoe maak je letters
 • Woordbeelden
 • Decoratie
 • Compositie

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Handlettering. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Handlettering afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Handlettering 1494

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Handlettering, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.