Nieuwsflits: afgestudeerde HBO'ers vinden binnen no time een baan

Volg je momenteel een HBO-opleiding en vraag je je af wat jouw baankansen zijn? Dan is er goed nieuws, want wie een HBO-opleiding afrondt, komt onwijs snel aan de bak. Uit jaarlijks onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt namelijk dat maar liefst 90 procent (!) van de afgestudeerde HBO'ers binnen drie maanden een baan vindt. En van deze 90 procent vindt ook nog eens driekwart een baan die naadloos aansluit bij de studie. Het onderzoek omvatte de ervaringen van maar liefst 30.000 afgestudeerden.

Meer goed nieuws: hoger salaris

En er is meer goed nieuws voor pas afgestudeerde HBO-studenten, want uit hetzelfde rapport blijkt dat het het gemiddelde maandsalaris jaarlijks toeneemt. Heb je ook nog eens een HBO-master afgerond? Dan zit je al helemaal gebakken en kun je een goed startsalaris verwachten.

Krappe arbeidsmarkt

Nu vraag je je misschien af: waarom zijn de kansen zo hoog voor pas afgestudeerde HBO-studenten? Het antwoord is simpel: enerzijds heeft dit te maken met de schreeuwende tekorten op de arbeidsmarkt. Anderzijds, word je als HBO-student breed en veelzijdig opgeleid, waardoor je aantrekkelijk bent voor talloze bedrijven. Kortom, als oud-HBO-student ben je van onschatbare waarde op de arbeidsmarkt.

De hoogste baangarantie

Benieuwd naar welke HBO-, maar ook MBO-opleidingen de hoogste baangarantie bieden? Lees hier verder en ontdek of jouw gewenste beroep erbij zit. Of wil je zo snel mogelijk beginnen met een HBO-opleiding van NTI? Bekijk hier ons opleidingsaanbod.