→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Master of Business Administration

Wil jij een stevige stap in je carrière zetten? Dan is de opleiding tot Master of Business Administration bij NTI University of Applied Sciences dé perfecte keuze voor jou. Deze master biedt een belangrijke verdieping in je strategisch denkvermogen en een breed bedrijfskundig kader. De MBA-opleiding van NTI is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Het MBA-getuigschrift staat nationaal en internationaal garant voor kwaliteit en kennis op het gebied van management bij bedrijven en organisaties. Bovendien is de master door de praktijkgerichte insteek zeer goed te combineren met je werk. Dat maakt deze opleiding een goede investering in jouw loopbaan! Enthousiast? Lees snel verder of download de studiegids voor meer informatie.

Voor wie is de Master of Business Administration?

Wil jij binnenkort de bedrijfsvoering op strategisch niveau op je kunnen nemen? Ben jij hbo-opgeleid, heb je minimaal drie jaar aantoonbare relevante werkervaring en wil je een flinke stap zetten in jouw carrière? Dan is de Master of Business Administration iets voor jou! 

Action learning

Tijdens de MBA werk je vanuit het concept van action learning. Je legt continu de verbinding tussen theorie en praktijk. Deze werkwijze van NTI University of Applied Sciences is bijzonder effectief. In onderstaand filmpje wordt verder uitgelegd wat het action learning concept precies inhoudt. 

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Want wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Inclusief vakliteratuur

Je lesgeld is inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra voor dure studieboeken, je bespaart hierdoor veel geld. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruik maken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI ervoor om te werken met de beste vakliteratuur. Studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan, volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Deze MBA is inhoudelijk de beste van heel Nederland!

HBOIn de Nationale Studenten Enquête is de opleiding Master of Business Administration (MBA) van NTI University of Applied Sciences inhoudelijk als beste van heel Nederland beoordeeld. Dit is voor jou het bewijs dat studenten de combinatie van de beste vakliteratuur, begeleiding van topdocenten en (online) studiemogelijkheden hoog waarderen. Lees meer over de Nationale Studenten Enquête.

Inhoud

Programma MBA

Het programma van de Master of Business Administration bestaat zowel uit de theoriefase als de afstudeerfase. Onderstaand zie je de modules van de opleiding. Je kunt deze opleiding afronden in 20 maanden. 

Master of Business Administration (MBA) 7656

Bij deze opleiding kun je 65 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Hoofdfase
 • Webinar Onderzoek I - MBA
  0 EC
 • Webinar Onderzoek II - MBA
  0 EC
 • Praktijkbijeenkomst Onderzoek en Rapporteren MBA
  2 EC
 • MBA POP I
  1 EC
 • MBA POP II
  1 EC
 • Action Learning Project MBA 1
  4 EC
 • Action Learning Project MBA 2
  4 EC
 • Action Learning Project MBA 3
  5 EC
 • Expertsessie Digitale economie en innovatieman
  0 EC
 • Afstudeeronderzoek MBA
  13 EC
 • Masterclass Operations management
  5 EC
 • Masterclass Human Resource Management
  5 EC
 • Masterclass Financieel Management
  5 EC
 • Masterclass Marketing Management
  5 EC
 • Masterclass Informatiemanagement
  5 EC
 • Masterclass Strategisch Management
  5 EC
 • Masterclass Internationaal ondernemen en innoveren
  5 EC

Hoe ziet de Master of Business Administration eruit?

Verdieping is het sleutelwoord van een MBA. Je volgt de MBA-opleiding van NTI via zelfstudie in combinatie met praktijkcollegedagen en een online leeromgeving. Je legt zoveel mogelijk de relatie met je eigen werkomgeving, zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in jouw baan. Je werkt opdrachten uit die kunnen bijdragen allerlei actuele vraagstukken in je baan. Je leert onder meer over de managementgebieden Operations management, HRM, Marketingmanagement en Financieel management. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn Digitale economie en innovatiemanagement en Internationaal Ondernemen en Innoveren, waarbij je je verdiept in de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Tijdens de Master of Business Administration word jij klaargestoomd om de bedrijfsvoering op strategisch niveau op je te nemen!

Gratis: 9 praktijkcollegedagen

De Master of Business Administration bevat 9 interessante praktijkcollegedagen. Tijdens deze dagen verdiep je je samen met je docent en medestudenten in de verschillende managementaspecten. Dit gebeurt op een interactieve manier en het is een uitgelezen mogelijkheid om je netwerk te vergroten. Onder meer de volgende onderwerpen komen tijdens de praktijkdagen aan bod:

 • HRM
 • Strategisch management
 • Marketing management
 • Operations management
 • Internationaal ondernemen en innoveren

Toelating

Toelatingseisen Master Business administration

De MBA is op hbo-masterniveau. Om toegelaten te worden tot de Master of Business Administration dien je te voldoen aan de volgende eisen:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde hbo-bacheloropleiding;
 • Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare relevante werkervaring waarin je kennis en vaardigheden hebt opgedaan op het gebied van (project)management of coördinatie;
 • Je beschikt over economische en managementkennis en –vaardigheden;
 • Je dient in het bezit te zijn van een ondertekende verklaring van je werkgever voor ondersteuning bij projecten;
 • Je kunt de opdrachten uitvoeren bij de organisatie waar je werkt.

Voldoe je niet aan bovenstaande toelatingseisen, dan kun je je (21 jaar of ouder) aanmelden voor de Premaster MBA. Dit is een traject voorafgaand aan de MBA-opleiding met een studieduur van 4 maanden. Doel van de Premaster MBA is je voldoende basis te geven in managementvaardigheden om succesvol de MBA-opleiding te kunnen volgen. 

Oriënterend intakegesprek MBA

Wil je weten hoe je een MBA-opleiding succesvol kunt afronden naast een drukke baan? Vraag dan direct een vrijblijvend, oriënterend intakegesprek aan. Tijdens dit gesprek komen je werkervaring, ambitie, de toelatingseisen en alle facetten van de opleiding aan bod. Heb je interesse in een gesprek, maak dan een afspraak met één van de MBA-studieadviseurs.

Examen

Erkende MBA-opleiding

De MBA-opleiding van NTI is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Dat houdt in dat je verzekerd bent van een kwalitatief hoogwaardige opleiding. Je sluit de masteropleiding af met het officiële NVAO-geaccrediteerde getuigschrift 'Master of Business Administration (MBA)' van NTI University of Applied Sciences. Hiermee heb je het recht de officiële graad MBA achter je naam te voeren. De NVAO borgt op onafhankelijke wijze de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen. Dit doet zij door middel van het beoordelen van opleidingen en het verlenen van een keurmerk. Daarnaast draagt de NVAO bij aan de bevordering van deze kwaliteit.

Examens van de MBA

Tijdens je Master of Business Administration beoordelen vakdocenten van het MBA-docententeam je werk. Deze docenten zijn werkzaam in verschillende profit- en non-profitorganisaties en maken gebruik van de meest recente vakliteratuur. Hierdoor zijn zij in staat je werk deskundig te beoordelen en het van goede en betrouwbare feedback te voorzien. Je kennis wordt getoetst middels schriftelijke opdrachten. Deelname aan de praktijkbijeenkomsten, inclusief voor- en eindopdracht, is verplicht.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld

De studiekosten van de MBA-opleiding bij NTI University of Applied Sciences zijn zeer laag. De opleiding wordt goed gewaardeerd en is volledig erkend. Je kunt bij het NTI je MBA-diploma behalen voor nog geen € 10.000,- inclusief collegedagen, waar je bij andere instituten soms wel het vijfvoudige betaalt. De praktijkcollegedagen, literatuur en examenkosten zijn bij het lesgeld inbegrepen. Zo kan het dus ook!  Als je de MBA-opleiding volgt na de Pré-Master MBA, betaal je slechts 1 keer inschrijfgeld.

Studieduur MBA-opleiding

De studieduur van de MBA-opleiding is 20 maanden. Mocht je de studie niet binnen de aangegeven studieduur hebben afgerond, dan is dat geen enkel probleem. Zonder extra kosten mag je maximaal 2x zo lang de tijd nemen om je studie af te ronden. Voor de Master of Business Administration geldt een maximale studieduur van 40 maanden. Je betaalt tijdens de extra studietijd alleen de kosten voor collegedagen.

Master of Business Administration 7656

Termijnen 20 Maanden *
Lesgeld per termijn € 499,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 100,-
 • * is het aanbevolen studietempo

Nog 8 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Ervaringen

Master of Business Administration (MBA)
4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Mijn ervaring is dat het NTI de studenten goed begeleidt. Je krijgt voldoende feedback en kunt derhalve een mooie prestatie neerzetten en kennis vergaren. Uiteraard is het ook ideaal dat je de theorie direct in de praktijk toe kunt passen!

Met de opleiding veel (allround) managementkennis en ervaringen opgedaan zowel subset als werkgever. De begeleiding van docenten tijdens ALPén is nog voor verbetering vatbaar. De beoordelingen waren niet altijd in verhouding met het plan van aanpak en de input tijdens uitvoering. Veel geluk gehad met onze (grote)subset, dit blijft ook de zwakke kant van deze studiemethode (voldoende studenten om mee samen te werken) zelfde studietempo/motivatie/samenwerking etc.
Mijn begeleiding tijdens het afstuderen was perfect! (met dank aan dhr. Huckriede).
M.v.g. Paul van der Meij

Bekijk alle ervaringen