→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer cartoon tekenen als geen ander

Met een cartoon zeg je meer dan met 1000 woorden. De kunst van cartoon- en striptekenen zit 'm in de heldere, toegankelijke tekenstijl waardoor een strip direct aanspreekt. Met de praktijkgerichte NTI-cursus Cartoon- en striptekenen ontwikkel je je eigen stijl als striptekenaar. Je oefent veel en krijgt binnen 10 maanden de belangrijkste technieken onder de knie. Enthousiast? Lees dan snel verder.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag creatief bezig is en de mooiste cartoon- en striptekeningen wil maken. De cursus cartoon tekenen is geschikt voor beginners; je hebt geen bepaalde voorkennis nodig en hoeft niet per se goed te kunnen tekenen. Het is veel belangrijker om plezier te hebben in het tekenen van verhaaltjes. En dat plezier is na het volgen van deze cursus volop aanwezig!

Inhoud

Wat leer ik?

Natuurlijk komt het tekenen van cartoons en strips je niet aanwaaien. Oefenen, veel oefenen is het advies. Maar het komt wel aan op het oefenen van de juiste dingen, de goede technieken, de trucjes, de fijne kneepjes. Dat is het geheim van deze interessante NTI-cursus Cartoon- en striptekenen. Aan de hand van veel voorbeelden, gerichte oefeningen en deskundige adviezen van de cursusbegeleiders ontwikkel je een persoonlijke tekenstijl. Want herkenbaarheid is één van de kernbegrippen bij cartoontekenen. Door mensen, dieren en bepaalde situaties vanuit een andere hoek te bekijken, krijg je het onverwachte effect waarvan een goede cartoon of strip het moet hebben. Met andere woorden: je leert te kijken als een cartoonist/striptekenaar.

Je leert cartoon tekenen aan de hand van fraaie lesboeken met veel voorbeeldcartoons. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Je vindt hier extra informatie, je ziet per les wat je moet oefenen en welk huiswerk je kunt maken. De opdrachten zijn praktisch en je kunt jouw eigen tekeningen als huiswerk opsturen. Je docent geeft dan tips en persoonlijke feedback. 

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Anatomie
 • Gelaatsuitdrukkingen, gebaren en lichaamstaal
 • Compositie en perspectief
 • Beweging
 • Kinderen, dieren en decors
 • Het gebruik van kleur
 • Terugkerende cartoonfiguren
 • Maak van je hart geen moordkuil
 • Wat kan er fout zijn in een cartoon
 • Praktijk
 • Striptekenen: de romp en ledematen
 • Karakters
 • Tekstwerk
 • Verhalen

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt gratis 6 maanden verlengen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw docent en studiecoach. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om de cursus Cartoon- en striptekenen te volgen bij NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Cartoon- en striptekenen kan iedereen leren. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je nog vragen over het volgen van een cursus? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar.

Examen

Krijg ik een certificaat?

Heb je de cursus Cartoon- en striptekenen afgerond? Dan kun jij een certificaat aanvragen voor €35. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Weet je nu al zeker dat je een certificaat wil na afronding? Vink dit dan aan bij inschrijving en ontvang €10 korting op het certificaat!

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Bovendien betaal je niks extra’s voor het lesmateriaal, dit is volledig inbegrepen in het lesgeld. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Cartoon- en striptekenen. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Cartoon- en striptekenen 1566

Studietempo in maanden 8 Maanden 10 Maanden * 12 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 90,50 € 72,50 € 60,25
Nu met 50% korting € 45,25 € 36,25 € 30,13
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw manier en jouw moment
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je krijgt persoonlijke begeleiding wanneer jij dat nodig hebt
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je studeert bij een door het Ministerie erkende onderwijsinstelling

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Cartoon- en striptekenen, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Cartoon- en striptekenen

4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

 

Tot nu toe nog niet veel tijd voor de cursus gehad, maar het materiaal wat ik tot nu toe behandeld heb, is prima!

Bekijk alle ervaringen