→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Werken aan uiterlijke verzorging met de Basisopleiding Schoonheidsspecialiste!

Wil je aan de slag als schoonheidsspecialist(e), maar weet je niet zeker of dit vak bij je past? Dan is de mbo basisopleiding Schoonheidsspecialiste van het NTI MBO-College echt iets voor jou! Schoonheidsspecialiste is een bij uitstek verzorgend, dus dienstverlenend beroep. In deze theoretische opleiding is daarom ook aandacht voor het sociale aspect van jouw toekomstige werk. Je leert hoe je cliënten ontvangt en installeert. Maar je leert ook hoe je een verkoopprijs voor een behandeling berekent.

Waarom een mbo basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een mbo basisopleiding ideaal voor jou. Je hoeft tijdens deze opleiding namelijk geen stage te lopen. Ook is een mbo basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding volg je een aantal vakken van de brancheopleiding Schoonheidsspecialist. De voordelen van een mbo basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma; 
 • Je kunt de opleiding binnen 12 maanden afronden; 
 • Je hoeft geen stage te lopen; 
 • Het lesgeld ligt lager dan bij een mbo-opleiding.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Wat leer ik?

Deze theoretische mbo basisopleiding tot schoonheidsspecialiste geeft een overzichtelijk beeld van het werk van de schoonheidsspecialist. Je verdiept je bijvoorbeeld in huidanalyse, gezichtsmassage en make-up. Ook leer je over de juiste voet-, hand- en nagelzorg en verschillende lichaamsbehandelingen. Je gebruikt het officiële materiaal van het Kenniscentrum voor uiterlijke verzorging (KOC Nederland).

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Gelaatsbehandeling
 • Hygiëne, arbo en milieu
 • Lichaamsbehandeling
 • Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
 • Analyse uitvoeren en behandelingsplan
  opstellen

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Je hebt geen vooropleiding nodig

Voor de mbo basisopleiding Schoonheidsspecialiste heb je geen vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens mbo basisopleiding Schoonheidsspecialiste

Je rondt de mbo basisopleiding af met theorie-examens. Deze worden afgenomen door TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief), het examencentrum voor opleidingen in de uiterlijke verzorging. Kijk voor meer informatie over de examens en de examenkosten op www.tci-examens.nl. Na een succesvolle afronding ontvang je het waardevolle instituutsdiploma ‘Basisopleiding Schoonheidsspecialist’ van NTI.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 25% korting en onze laagste lesgeld garantie

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk maar liefst 25% korting op alle MBO-opleidingen. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Jij grijpt toch ook die kans?

Basisopleiding schoonheidsspecialist (branche) 4080

Termijnen 12 Maanden *
Lesgeld per termijn € 94,25
Nu met 25% korting € 70,69
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal