→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Maak het verschil als persoonlijk begeleider!

Als persoonlijk begeleider begeleid je mensen zodat ze leren weer zelfstandig in de samenleving te staan. Met de mbo basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen leer je in 6 tot 9 maanden de basisbeginselen van het beroep persoonlijk begeleider. Je werkt met volwassenen en oudere cliënten met psychiatrische-, psychosociale- of gedragsproblemen. Je cliënt staat centraal en dankzij jou krijgen ze weer deels hun zelfstandigheid terug. Ben jij benieuwd hoe het is om als begeleider specifieke doelgroepen te werken? Start dan nu deze mbo basisopleiding!

 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Ik ben zeer tevreden, het studiemateriaal is duidelijk en de examens zijn goed te doen. Ik ben zeer tevreden, het studiemateriaal is duidelijk en de examens zijn goed te doen.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van een baan in de persoonlijke begeleiding. Je verdiept je in de belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen niveau 4. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Begeleidingstechnieken
 • Communicatie
 • Organisatie
 • Plannen
 • Ondersteunen

Waarom een mbo basisopleiding?

Met een mbo basisopleiding verdiep je je in korte tijd in een bepaald vakgebied. Zo kun je erachter komen of het vakgebied bij je past. Als je na afronding verder gaat met de volledige mbo-opleiding, krijg je vrijstellingen. De voordelen van een MBO basisopleiding:

 • Je ontvangt een NTI-diploma
 • In 6 maanden af te ronden
 • Je hoeft geen stage te lopen

Wat doet een persoonlijk begeleider?

Als persoonlijk begeleider voor specifieke doelgroepen begeleid je cliënten, zodat ze leren zelfstandig in de samenleving te staan. Je houd je bezig met:

 • Voorbereiden van activiteiten.
 • Ondersteunen bij zorg en huishouden.
 • Hulp bieden rondom opleiding, werk en vrije tijd.
 • Motiveren, coachen en activeren.
 • Signaleren van problemen.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de mbo basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen heb je geen speciale vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 4 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige MBO-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je mbo basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen meteen beginnen met de volledige mbo-opleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (niveau 4). Je krijgt dan vrijstelling voor de examens die je succesvol hebt afgerond.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Vraag een offerte aan

Kosten Basisopl.Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen 4 4044

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Handige extra's

NTI Premium

NTI introduceert NTI Premium. Een maandabonnement met meer dan vijfhonderd online trainingen. Krijg toegang tot podcasts, webinars en cursussen vol actuele thema’s. Een compleet aanbod voor elk type student, flexibel te volgen en elke maand opzegbaar. Ontdek hier alle voordelen.

€ 14,95    (Maandelijks)

Ervaringen

MBO Basisopleiding Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik ben erg tevreden over deze opleiding. Het begin was even lastig de zoektocht door Fronter maar verder tot nu toe geen minpunten :)

Ik ben zeer tevreden, het studiemateriaal is duidelijk en de examens zijn goed te doen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.