MBO studenten volgen speciale vaccinatietraining

Vaccinatietraining klein 2Onderwijsinstelling NTI biedt studenten van de erkende mbo-opleidingen MBO Doktersassistent, Verzorgende IG en Verpleegkundige een gratis vaccinatietraining voor het leren vaccineren met het Covid-19 vaccin. Op voorhand waren er 40 plekken beschikbaar, maar door de grote belangstelling heeft NTI besloten deze uit te breiden naar bijna 300. De eerste vaccinatietraining is inmiddels van start gegaan.

 Bekijk de ervaringen

15 trainingsdagen en ontvangst certificaat

In totaal zijn er vijftien trainingsdagen. Per trainingsdag worden er twintig studenten opgeleid. Tijdens de training gaan studenten, onder begeleiding van een bevoegd docent aan de slag met het klaarmaken van het vaccin, het vaccineren zelf en de nabehandeling ervan. Na succesvolle afronding van de training ontvangen de studenten een certificaat. “Ik zou graag uitgekozen willen worden voor de cursus, zodat ik echt iets voor iemand kan betekenen en we zo snel mogelijk de coronacrisis kunnen verslaan,” aldus een van de studenten.

Vaccineren als onderdeel van de opleiding

Directeur Natasja Beijer: “De vaardigheid ‘vaccineren’ behoort tot een van de onderdelen die studenten ontwikkelen tijdens hun studie bij NTI. Onze studenten volgen een flexibele studie, zij kunnen dus zelf bepalen op welk moment in de studie zij praktijkdagen en trainingen volgen. Door het grote aantal aanmeldingen, blijkt dat er op dit moment veel animo is voor het vaccineren en dat studenten zich willen inzetten in deze tijd”.

Speciaal ingerichte locatie

De trainingen vinden plaats in een speciaal praktijklokaal in Nieuwegein. Hier worden zij tevens getoetst en ontvangen zij na succesvolle afronding een NTI-certificaat.


 

Positieve reacties

De eerste trainingen zijn goed verlopen. Lees ook de interviews met docent Tamara en één van de mbo-studenten.

 Bekijk de ervaringen