→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Ontplooi je creativiteit met cursus sieraden maken

Ben je creatief, graag met je handen bezig en dol op sieraden? Dan is de cursus Zelf sieraden maken een aanrader. Je leert werken met diverse materialen zoals kralen, edelstenen en metalen. Om iets moois ervan te maken leer je stap voor stap de benodigde technieken. Denk aan solderen, lassen, polijsten, afwerken en decoreren. Vanaf het begin ga je zelf aan de slag en langzamerhand breid je je vaardigheden steeds verder uit. Aan het eind van de cursus maak je halssieraden, hangers, broches en ringen; geheel naar eigen stijl en maat.

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Ik ben erg tevreden over deze cursus, interessant lesmateriaal, goede begeleiding en de praktijkdag was heel gaaf. Zeker een aanrader. Ik ben erg tevreden over deze cursus, interessant lesmateriaal, goede begeleiding en de praktijkdag was heel gaaf. Zeker een aanrader.

Inhoud

Wat leer je

In deze veelzijdige en praktische cursus leer je om sieraden te maken van diverse soorten materialen. Hiervoor krijg je ook de nodige theorie, zodat je bijvoorbeeld weet wat de pluspunten of beperkingen zijn van een materiaalsoort. Je bent in staat om ontwerpen op papier te zetten en in te schatten welke materialen je daarvoor nodig hebt. Je kunt je ontwerpen uitvoeren met basistechnieken als knippen, zagen, boren, vijlen, textuur aanbrengen en polijsten. Aan de hand van inspirerend beeldmateriaal en instructiefilmpjes oefen je de technieken. Je gaat aan de slag met een sieraad naar eigen ontwerp. Bij een deskundige docent kun je terecht voor vragen en feedback over jouw creatie. Zo kom je er achter hoe je je sieraad nog mooier kunt maken.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Inspiratie opdoen
 • Ideeën uitwerken tot een ontwerp
 • Gereedschappen
 • Metalen
 • Stenen en kralen
 • Buigen, verbindingen en fournituren
 • Zagen, vijlen en boren
 • Uitgloeien, vormen en trekken
 • Knippen, solderen, gieten en afkoken
 • Drijven, walsen en textuur aanbrengen
 • Schuren, polijsten, afwerken en schoonmaken
 • Stenen zetten

Gereedschap en materialen

Voor het maken van sieraden zijn veel gereedschappen en materialen nodig. Deze zijn niet meegeleverd bij de cursus. Houd rekening met een extra besteding van € 150 tot € 200 voor de materialen. Aan het begin van je cursus laten we zien welke materialen we adviseren om aan te schaffen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Zelf sieraden maken. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Zelf sieraden maken afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en krijg € 10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Kosten Zelf sieraden maken 1319

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de cursus Zelf sieraden maken. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Vraag een offerte aan

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Zelf sieraden maken, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

NTI Premium

NTI introduceert NTI Premium. Een maandabonnement met meer dan vijfhonderd online trainingen. Krijg toegang tot podcasts, webinars en cursussen vol actuele thema’s. Een compleet aanbod voor elk type student, flexibel te volgen en elke maand opzegbaar. Ontdek hier alle voordelen.

€ 14,95    (Maandelijks)

Ervaringen

Zelf sieraden maken

4,5 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik ben erg tevreden over deze cursus, interessant lesmateriaal, goede begeleiding en de praktijkdag was heel gaaf. Zeker een aanrader.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.