→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Van de heupen tot de voeten

De naam verklapt het al, in deze cursus ga je veel leren over het menselijk lichaam. Het onderlichaam staat hierbij centraal. De bouw van het bekken, de heupen, benen, knieën en voeten. Het komt allemaal langs. Je krijgt inzicht in de spiergroepen, botten en zenuwen. Het lesmateriaal bevat heldere uitleg en illustraties, zodat je een goed beeld van het lichaam krijgt. De cursus is samengesteld uit de erkende brancheopleiding Pedicure. In 3 maanden word jij een expert op het gebied van het menselijk lichaam!

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je

De bouw van lichaamsdelen wordt ook wel anatomie genoemd. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de bouw van het bekken, de heupen, de knieën en de voeten. Ook fysiologie, pathologie en orthopedie komen tijdens de cursus aan bod. Fysiologie heeft betrekking op de werking van organen: hoe werkt het zenuwstelsel? In het onderdeel pathologie leer je meer over ziektebeelden. Orthopedie ten slotte is het vakgebied dat zich bezighoudt met botten, spieren en pezen.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het skelet
 • Bewegingsmogelijkheden
 • De bekkengordel
 • Voetbogen en voettypen
 • Spiergroepen
 • Werking van spieren
 • De stofwisseling
 • Bloedcirculatie

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Haal een NTI-certificaat

Je sluit de cursus af met een examen. Als je slaagt, ontvang je een waardevol NTI-certificaat. Een mooi bewijs van wat je allemaal geleerd hebt! De examenkosten bedragen € 35,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Elke dag digitaal examen doen

Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. De NTI-examens neem je digitaal af, dat kan dagelijks op veel locaties in Nederland. Lees hier meer over de digitale examens.

Studieduur & lesgeld

Kosten Cursus Spec. anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie 9944

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding Specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Handige extra's

NTI Premium

NTI introduceert NTI Premium. Een maandabonnement met meer dan vijfhonderd online trainingen. Krijg toegang tot podcasts, webinars en cursussen vol actuele thema’s. Een compleet aanbod voor elk type student, flexibel te volgen en elke maand opzegbaar. Ontdek hier alle voordelen.

€ 14,95    (Maandelijks)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.