→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Verhoog je rekenniveau

Rekenen 3F is een verplicht onderdeel voor iedereen die nu start met een mbo-opleiding op niveau 4. Wil jij Rekenen 3F oefenen voordat je met een volledige mbo-opleiding begint? Verstandig! Ook als je het niveau rekenen 3F nodig hebt voor je werk, is dit een nuttige cursus. Als je de module succesvol afrondt, ontvang je het waardevolle NTI-certificaat 'MBO Rekenen 3F'. Start nu met de cursus Rekenen 3F en studeer in je eigen tempo!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Het begin is wel erg makkelijk, maar heb het wel naar me zin met de module. Het begin is wel erg makkelijk, maar heb het wel naar me zin met de module.

Inhoud

Wat leer je?

Het vak Rekenen 3F is opgenomen in alle mbo-opleidingen op niveau 4. Tijdens de module leer je alle rekenvaardigheden die jij nodig hebt gedurende de opleiding en daarna! Na afloop ben jij een kei in rekensommen, vermenigvuldigingen, breuken, procenten en grafieken.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de mbo-module:

 • Getallen
 • Verhoudingen
 • Meten en meetkunde
 • Verbanden
 • Optellen en aftrekken
 • Vermenigvuldigen
 • Breuken en procenten
 • Grootheden
 • Inhoud
 • Ruimtelijke figuren
 • Grafieken en tabellen

Praktijkbijeenkomst

Als je wilt, kun je tijdens deze MBO-module Rekenen 3F ook een praktijkdag bijwonen. Tijdens de praktijkdag is er aandacht voor alles waar je meer uitleg over wilt hebben. Ook oefen je met verschillende vaardigheden. De kosten hiervoor bedragen € 34,95.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een studieplanning. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om deel te nemen aan deze mbo-module heb je geen vooropleiding nodig. Bovendien hoef je geen stage te lopen. Hierdoor kun je de module extra snel doorlopen.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de MBO-module Rekenen 3F? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs. Zij vertellen je meer over de inhoud en het lesmateriaal.

Examen

NTI-examen

Je sluit de opleiding af met een schriftelijk examen op onze locatie in Leiderdorp. Dit is een goed bereikbare locatie. Als je slaagt, ontvang je het certificaat MBO-module Rekenen 3F van NTI. 

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 28,34 per maand op basis van het aanbevolen studietempo. De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, certificaat, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo-modules mag je gratis verlengen.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Kosten Rekenen 3F 4130

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Ervaringen

MBO-module Rekenen 3F

4,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Studieprogramma
Niveau
Studiemateriaal

 

Het begin is wel erg makkelijk, maar heb het wel naar me zin met de module.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.