Omschrijving

Goed voorbereid op het examen Rekenen niveau 4

Heb jij Rekenen niveau 4 nodig voor je werk? Of wil je alvast aan de slag met rekenen voor je aankomende opleiding mbo-4? Met deze losse mbo-module Rekenen 4 word je een ster in rekenen! Je leert alle rekenvaardigheden die je nodig hebt om het rekenexamen succesvol af te ronden. Na afronding ontvang jij het waardevolle NTI-certificaat Rekenen mbo-niveau 4 en kun je vrijstelling aanvragen bij doorstroming naar een erkende mbo-opleiding. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je?

Bij elke mbo-opleiding is het onderdeel Rekenen verplicht. In deze cursus ga je aan de slag met praktische opdrachten. Zo leer je bijvoorbeeld de omtrek van eenvoudige figuren te berekenen en ga je werken met verhoudingstabellen en grafieken. Ook leer je rekenen met eenvoudige gehele en decimale getallen.

De thema's die in deze module worden behandeld zijn gelijk voor alle mbo-niveaus, maar de eisen per thema zijn verschillend voor niveau 2,3 en 4. Meer informatie over deze eisen vind je hier.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de mbo-module:

 • Getallen
 • Verhoudingen
 • Meten en meetkunde
 • Verbanden
 • Optellen en aftrekken
 • Vermenigvuldigen en delen
 • Breuken en procenten
 • Grootheden
 • Inhoud
 • Schaal
 • Ruimtelijke figuren
 • Grafieken en tabellen

Praktijkbijeenkomst

Als je wilt, kun je tijdens deze Module Rekenen mbo-niveau 4 ook een praktijkdag bijwonen. Tijdens de praktijkdag is er aandacht voor alles waar je meer uitleg over wilt hebben. Ook oefen je met verschillende vaardigheden. De kosten hiervoor bedragen € 34,95.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een studieplanning. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om deel te nemen aan deze mbo-module heb je geen vooropleiding nodig. Bovendien hoef je geen stage te lopen. Hierdoor kun je de module extra snel doorlopen.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de Module Rekenen mbo-niveau 4? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs. Zij vertellen je meer over de inhoud en het lesmateriaal.

Examen

NTI-examen

Je sluit de opleiding af met een examen. Je bepaalt zelf waar en wanneer je digitaal examen doet. Lees hier meer over de digitale examens. Als je slaagt, ontvang je het certificaat Module Rekenen mbo-niveau 4 van NTI. Hiermee kan je vrijstelling aanvragen voor dezelfde module in erkende MBO-opleidingen bij NTI.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 35,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo. De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, certificaat, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo-modules mag je gratis verlengen.

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Kosten MBO rekenen niveau 4 5208

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.