→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Altijd al je eigen nagelsalon willen hebben?

Droom jij van een carrière als erkend Pedicure? Dan is de opleiding Pedicure iets voor jou! Met deze opleiding leer je in 1,5 jaar alles wat een erkende pedicure moeten weten. Denk aan de verschillende huid- en nagelaandoeningen en de bijbehorende behandelingen. Ook ga je aan de slag met de basis van voet- en nagelverzorging. Hoe kun je kleine klachten wegnemen en grotere klachten voorkomen? En hoe kun je een gedegen advies en behandelplan opstellen? Je verdiept je bovendien in ondernemersvaardigheden zodat je je eigen salon kunt openen! Klinkt dit interessant? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Pedicure!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Het enige minpunt is het feit dat de praktijkdagen alleen in Rotterdam aangeboden worden. Het enige minpunt is het feit dat de praktijkdagen alleen in Rotterdam aangeboden worden.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Tijdens deze brancheopleiding ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden van een professioneel pedicure. Je leert hoe je een voetonderzoek kunt uitvoeren en hoe je op basis daarvan een behandelplan kunt opstellen. Ook
verdiep je je in ondernemersvaardigheden, de uitvoering van basisbehandelingen en het adviseren over voetverzorgende producten en diensten.  

Studieprogramma

Tijdens de brancheopleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Algemene anatomie en fysiologie
 • Specifieke anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie
 • Spierwerking
 • Huidaandoeningen
 • Hygiëne, arbo en milieu
 • Reinigen en desinfecteren van de praktijk
 • Kinesiologie en blauwdrukken
 • Ondernemersvaardigheden

 

Inclusief 7 praktijkdagen

Bij de pedicure opleiding horen 7 gratis praktijkdagen. Deze vinden plaats in Rotterdam. Tijdens de beroepsgerichte bijeenkomsten breng jij samen met je medestudenten en een docent uit het vakgebied je kennis in de praktijk. Zo gaat de lesstof meer voor je leven. Je krijgt les in een kleine klas van 5 tot 14 studenten, zodat je optimaal begeleid wordt.

Je eigen professionele pedicure materialen

Houd er rekening mee dat je voor de eerste praktijkdag zelf een materialenpakket dient aan te schaffen (t.w.v. ongeveer € 250,-; onder voorbehoud van prijswijzigingen). Meer informatie over dit pakket vind je in de online leeromgeving van de pedicure opleiding. Op de praktijkdagen krijg je bovendien meer informatie over de aanschaf van een freesmachine. Het aanschaffen van een freesmachine is echter geen vereiste voor het volgen van de opleiding. Wel heb je witte werkkleding nodig.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI:

 • Alle studieboeken inbegrepen
 • Kies zelf je startdatum en studietempo
 • Al je online lesmateriaal op Mijn NTI

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je kunt de pedicure opleiding volgen zonder vooropleiding. Je hoeft ook geen stage te lopen! Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 3 is.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Pedicure? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Met vrijstelling studeer je sneller

Beschik je al over enige relevante ervaring en kun je dit aantonen? Dan kun je via dit vrijstellingsformulier direct bij de Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) de vrijstelling(en) aanvragen. Hiervoor brengt het TCI je € 20,- in rekening, plus € 16,- voor elke toegekende vrijstelling. Je ontvangt vervolgens van het TCI de uitslag. De uitslag wordt ook naar NTI gestuurd.

Examen

Examenafname

De Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) neemt de examens voor de opleiding Pedicure af. Bij het TCI wordt zowel de theorie als de praktijk getoetst. Je legt drie theorie-examens af: Anatomie en fysiologie, Pathologie, Theorie van de praktijk en casusgerichte praktijktoets. Daarnaast leg je de volgende Proeven af: Praktijkexamen 1: behandelplan, Praktijkexamen 2: behandeling voet en Portfolioassessment: uitvoeren van ondernemersactiviteiten.

Examenkosten

De examenkosten zijn niet inbegrepen bij het lesgeld. Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie over de examenkosten.

Ontvang een branche-erkend diploma

Wanneer je alle theorie- en praktijkexamens succesvol hebt afgerond ontvang je een branche-erkend diploma. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Sluit je aan bij de brancheorganisatie ProVoet

logo ProVoet RGB klein transNTI is door branchevereniging ProVoet erkend als opleider voor de opleiding Pedicure. Na het afronden van de opleiding Pedicure kun jij je laten registreren bij Provoet. Hiermee laat je zien dat jij een erkend gediplomeerd pedicure bent!

Beroepen

Pedicure in de praktijk

Als pedicure verzorg je de voeten van je cliënten. Ook moet je goed met mensen kunnen omgaan en zelfstandig en hygiënisch kunnen werken. Na het succesvol afronden van de pedicure opleiding kun je onder meer aan de slag in een:

 • Gezondheidscentrum
 • Schoonheidssalon
 • Pedicurepraktijk
 • Wellnesscenter
 • Nagelsalon

Studieduur & lesgeld

Profiteer nu van 25% korting op het lesgeld

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu maar liefst 25% korting op deze MBO Brancheopleiding. Daarnaast kun je jouw MBO Brancheopleiding gratis verlengen. Je mag dus langer over je opleiding doen, zonder extra kosten.

Vraag een offerte aan

Kosten Brancheopleiding Pedicure 4062

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 186,00 12 maanden
Nu met 25% korting € 139,50 12 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 50,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 74,50 30 maanden
Nu met 25% korting € 55,88 30 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 50,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Eventuele praktijkdagen
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de belastingdienst retour!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Bereken dan hier zelf jouw belastingvoordeel.

Ervaringen

Brancheopleiding Pedicure

4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Het enige minpunt is het feit dat de praktijkdagen alleen in Rotterdam aangeboden worden.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.