→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Nog beter adviseren, overtuigen en schrijven

Communicatieve vaardigheden, zowel mondelinge als schriftelijke, zijn een belangrijk onderdeel van het werk van een jurist. Denk aan advies geven aan cliënten, argumenteren en overtuigen en het schrijven van juridische stukken. Al deze technieken leer je in 3 maanden in deze Masterclass Communicatie voor de bedrijfsjurist. Tijdens de praktijkbijeenkomst breng je de theorie in de praktijk. Na afloop heb je je op masterniveau ontwikkeld en ben je nog beter in jouw werk als jurist. Schrijf je vandaag nog in en haal een waardevol certificaat!

Waarom een Masterclass?

Kom jij in je werk kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je wel bijscholen en meer verdieping geven aan je werk, maar kun je geen langdurige opleiding volgen? Dan is een Masterclass ideaal. Je volgt één vak uit een volledige Masteropleiding. Je bestudeert de theorie in je eigen tempo en brengt deze in de praktijk tijdens een klassikale bijeenkomst. Ga je later alsnog de volledige Masteropleiding volgen, dan krijg je vrijstelling en doorloop je de volledige opleiding nog sneller.

Deze Masterclass start in december

De Masterclass Communicatie voor de bedrijfsjurist start ieder jaar in december. Je krijgt in december je lespakket opgestuurd en kunt dan direct aan de slag. Vervolgens kun je de Masterclass in 3 maanden afronden. Heb je langer nodig? Geen probleem, je mag je studietijd kosteloos verlengen.

Onderdeel van volledige Master Bedrijfsrecht

Deze Masterclass is een onderdeel van de erkende Master Bedrijfsrecht. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby's en gezinsleven.

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke Masterclass de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

Masterclass Communicatie voor de bedrijfsjurist 1992

Bij deze opleiding kun je 6 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Studieprogramma

Inleidende fase
 • MC Communicatie voor de bedrijfsjurist
  6 EC

Wat leer ik?

Tijdens deze Masterclass ga je aan de slag met zowel mondelinge als schriftelijke communicatieve vaardigheden. Waar moet een goed advies aan een cliënt bijvoorbeeld aan voldoen? En hoe breng je slecht nieuws aan een cliënt? Ook wordt aandacht besteed aan argumenteren. Hoe kan een cliënt of wederpartij worden overtuigd? En hoe kunnen de argumenten het beste worden opgebouwd en gepresenteerd? Daarnaast komt juridisch schrijven aan bod en leer je waar een goed juridisch schriftelijk stuk allemaal aan moet voldoen. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn:

 • Vormgeven juridische tekst- en argumentatiestructuren
 • Pleidooi
 • Improviseren in overtuigingen
 • Bedrijfsconflicten
 • Rapporteren

Inclusief praktijkbijeenkomst

Bij de Masterclass Communicatie voor de bedrijfsjurist hoort een praktijkbijeenkomst. Je krijgt les van een ervaren docent uit het werkveld. Dit gebeurt op een interactieve manier, waarbij je continu de koppeling legt tussen theorie en praktijk.

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het maken van een studieplanning of het inplannen van examens? Dan kun je altijd even bellen, appen of mailen met jouw mentor.

Lees meer

Inclusief vakliteratuur

De volledige vakliteratuur is inbegrepen bij het lesgeld. Je betaalt dus niets extra voor dure studieboeken, je bespaart hierdoor veel geld. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest NTI ervoor om te werken met gerenommeerde vakliteratuur. Studieboeken die ook bij reguliere hogescholen op de literatuurlijst staan.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de Masterclass Communicatie voor de bedrijfsjurist heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel wordt er van je verwacht dat je beschikt over hbo- of wo-werk- en denkniveau. Houd er daarnaast rekening mee dat je bepaalde opdrachten moet kunnen uitvoeren bij de organisatie waar je werkt.

Heb je een vraag? Een studieadviseur helpt je graag!

NTI University of Applied Sciences heeft een team van professionele studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de Masterclass Communicatie voor de bedrijfsjurist af met een mondeling examen. Na afloop ontvang je een NTI-certificaat. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie!

Doorstromen naar de volledige masteropleiding

Als je je kennis nog verder wilt uitbreiden en een erkende mastertitel wilt halen, kun je verder studeren naar de volledige Master Bedrijfsrecht. Je dient dan wel te voldoen aan de toelatingseisen van de volledige master. Wanneer je wordt toegelaten, krijg je vrijstelling voor de Masterclass die je al hebt behaald.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 50,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Met de Masterclass Communicatie voor de bedrijfsjurist profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, praktijkbijeenkomsten en reprorecht. Professionele vakliteratuur is in het lesgeld inbegrepen. Daarnaast betaal je bij ons 3 maanden lesgeld en examenkosten en je hebt vervolgens tot 6 maanden de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden. Je krijgt dus 3 maanden gratis uitloop, zonder extra kosten.

Masterclass communicatie voor de bedrijfsjurist 1992

Termijnen 3 Maanden *
Lesgeld per termijn € 416,67
 • De inschrijfkosten zijn € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding heel graag volgen, maar heb je daar het geld niet voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je direct aan jouw opleiding beginnen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om terug te betalen. Lees nu meer over de voorwaarden van dit Levenlanglerenkrediet.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal