→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Op weg naar stabiliteit en zelfstandigheid

Iedereen kan af en toe wel wat hulp gebruiken in het leven. De één wat meer dan de ander. Gelukkig zijn er mensen die net die extra steun kunnen bieden die hard nodig is. Wil jij zo iemand zijn? In deze cursus leer je hoe je zowel kinderen als volwassenen kunt begeleiden in het leiden van een stabiel leven. Het gaat om het dagelijks functioneren, het ondernemen van activiteiten en het aangaan en onderhouden van vriendschappen en andere relaties. Een belangrijk doel van begeleiding is om de zelfstandigheid van een cliënt te bevorderen. Uiteindelijk wil je er met het begeleiden voor zorgen dat iemand geen begeleiding meer nodig heeft!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Inhoud

Wat leer je?

Tijdens de cursus krijg je de benodigde methodes en technieken aangereikt om mensen goed te kunnen begeleiden. Eerst onderzoek je welke behoefte aan begeleiding een cliënt heeft. Dan maak je een begeleidingsplan waarin je doelen vaststelt. Vervolgens vertaal je het begeleidingsplan naar een werkplan. Hiermee gaat jouw cliënt aan de slag.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Begeleidingsbehoefte beschrijven
 • Opstellen van een ondersteuningsplan
 • Dagelijks functioneren
 • Cliënten begeleiden bij praktische zaken
 • Belangrijke levensgebeurtenissen
 • Bevorderen van zelfstandigheid
 • Evaluatie van het ondersteuningsplan

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Methodisch begeleiden van cliënten. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Haal een NTI-certificaat

Je sluit de opleiding af met een examen. Als je slaagt, ontvang je een waardevol NTI-certificaat. Een mooi bewijs van wat je allemaal geleerd hebt! Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. Lees hier meer over de digitale examens.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 35,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Kosten Cursus Methodisch Begeleiden van clienten 9964

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding Methodisch begeleiden van cliënten. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.