→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Management opleiding

Ben je geïnteresseerd in het leiden en managen van teams, projecten of afdelingen? Wil je je op hbo-niveau verdiepen in management? Dan is de opleiding HBO Management echt iets voor jou. Je richt je tijdens de opleiding management op het sturen van mensen en teams op verantwoordelijkheden en processen en creëert eigenaarschap binnen jouw team. Je werkt vanuit je inzicht in de klant en zijn gedrag, je bent ondernemend en weet ontwikkelingen in de markt om te zetten in informatie die je helpen om de doelstellingen van de organisatie te behalen. Enthousiast? Lees dan snel verder.

Wat kun je na HBO Management?

Na de management opleiding kun jij als manager, projectleider of afdelingshoofd aan de slag. Dit kan bij allerlei soorten organisaties in overheid en bedrijfsleven. De taken van de manager zijn onder andere leidinggeven en het aansturen van projecten. Daarbij maakt hij of zij keuzes die goed onderbouwd zijn en voor oplossingen op de lange termijn zorgen.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-modules, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hier kun je leerstof interactief oefenen met Memotrainers en proeftentamens, E-modules volgen en kennisclips bekijken. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Lees meer

Inclusief vakliteratuur

Geweldig natuurlijk, zo’n online leeromgeving, maar je wilt soms ook gewoon een echt studieboek uit je kast kunnen halen en een onderwerp erop naslaan als dat nodig is. Je vakbibliotheek wil ook wat. Bij NTI is je lesgeld inclusief vakliteratuur. Je betaalt dus niets extra en bespaart hierdoor veel geld.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

HBO Bachelorprogramma Management 7855

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In het eerste jaar van HBO Management staat de organisatie centraal. Je leert die vanuit verschillende invalshoeken kennen: financieel, personeel, klanten, communicatie, besluitvorming en strategie. Ook leer je hoe je onderzoek inzet om kwantitatieve en kwalitatieve problemen te herkennen en te beschrijven.

Inleidende fase
 • Startbijeenkomst (introductie)
  0 EC
 • Organisatie en Management
  8 EC
 • Financieel management
  8 EC
 • Portfolio-opdracht 1.1
  4 EC
 • Bedrijfscommunicatie
  8 EC
 • Personeelsmanagement
  8 EC
 • Portfolio-opdracht 1.2
  4 EC
 • Onderzoek en rapportage domein BBA
  8 EC
 • Organisatiepsychologie
  8 EC
 • Portfolio-opdracht 1.3
  4 EC

Jaar 2

In jaar 2 van je management opleiding ga je dieper in op de basis die in jaar 1 is gelegd. Zo leer je wat effectief leiderschap is, hoe je projecten aanstuurt en hoe je mensen in kleine groepen laat samenwerken. Ook de rol van informatie en het ontwikkelen van medewerkers krijgt de nodige aandacht.
Bekijk het studieprogramma van jaar 2

Jaar 3/4

In jaar 3 van de opleiding management komen verschillende managementgebieden samen. Zo leer je hoe klanten, medewerkers en de bedrijfsstrategie optimaal tot hun recht komen. Ook komen onderzoekvaardigheden aan bod. In het vierde jaar loop je stage en studeer je af.
Bekijk het studieprogramma van jaar 3/4

Wat leer je tijdens HBO Management?

Mag jij voor het eerst leiding gaan geven aan een team, project of afdeling of wil je jezelf breed ontwikkelen en in de markt zetten? Dan helpt HBO Management jou verder. Tijdens de hbo-opleiding management leer je mensen aan te sturen en het beleid van de afdeling te vertegenwoordigen. Je leert het beleid mede te bepalen en dit af te stemmen binnen het grotere geheel van een organisatie. Daarnaast leer je over onder meer personeel, financiën, klanten, communicatie, besluitvorming, strategie en effectief leiderschap. Enkele onderwerpen die tijdens de opleiding management aan bod komen zijn:

 • Financiële besturing van de organisatie
 • Motiverende gespreksvoering
 • Situationeel leiderschap
 • Onderzoek en evaluatie
 • Communicatie

Praktijkbijeenkomsten waarin je de beroepsvaardigheden leert

HBO Management bevat verschillende gratis praktijkbijeenkomsten. Deze zijn verplicht en inbegrepen bij het lesgeld. Tijdens de praktijkbijeenkomsten behandel je de stof met je docent en medestudenten. De stof gaat zo ‘meer leven’. De bijeenkomsten worden door studenten als zeer prettig en leerzaam ervaren. Onder meer de volgende onderwerpen komen tijdens de praktijkbijeenkomsten van HBO Management aan bod:

 • Motiverende gespreksvoering
 • Onderzoek en rapportage
 • Financieel management
 • Bedrijfscommunicatie
 • Groepsdynamica

Locaties

Bij NTI kun je zelfstandig studeren, waar en wanneer jij wilt, en je praktijkdagen flexibel inplannen. Houd er wel rekening mee dat de praktijkdagen plaatsvinden op centraal gelegen locaties in Nederland.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Webinars

Naast de praktijkbijeenkomsten volg je tijdens de management opleiding ook webinars. Dit zijn online lessen waarbij de docent extra aandacht geeft aan moeilijke vraagstukken of laat zien hoe de kennis toegepast kan worden. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Organisatie en management
 • Organisatiepsychologie
 • Marketing

HBO Startbijeenkomst

Je start de opleiding HBO Bachelorprogramma Management met de HBO Startbijeenkomst. Een dag waarop jij je medestudenten ontmoet en onder andere een gratis workshop snellezen van UseClark volgt. Tijdens deze workshop leer je technieken aan die jou helpen informatie sneller te verwerken. Hiermee bespaar je minstens 2 uur per dag!

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelorprogramma Management als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)

Heb je een ander diploma en twijfel je of dat voldoet? Neem contact op met een studieadviseur voor een gratis studieadviesgesprek

Voldoe je niet aan de toelatingseis en ben je 21 jaar of ouder?

Dan kun je de 21+-toets doen. Wie slaagt voor de 21+-toets kan direct starten met een hbo-opleiding van Hogeschool NTI. Het doel van deze toets is vaststellen of je een goede kans hebt om deze hbo-opleiding succesvol af te ronden. De toets kost € 75,-. Dit bedrag krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets bij ons inschrijft voor een hbo-opleiding. Lees hoe je je kunt voorbereiden of meld je aan voor de 21+-toets.

Heb je een vraag? Een hbo-studieadviseur helpt je graag!

Hogeschool NTI heeft een team van professionele hbo-studieadviseurs. Zij kunnen je helpen bij jouw studiekeuze. Zij staan voor je klaar en beantwoorden al je vragen. Je kunt vrijblijvend een studieadviesgesprek aanvragen. Dit gesprek kan plaatsvinden op onze hoofdlocatie in Leiden, maar ook telefonisch. Overdag en ’s avonds. Vraag direct een gratis studieadviesgesprek aan.

Met vrijstellingen studeer je sneller en voordeliger!

Vrijstellingen bieden je de mogelijkheid je studie nog sneller en voordeliger te volgen. Als je vrijstelling krijgt voor een module, hoef je geen examen te doen. Daarnaast ontvang je een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stage tijdens HBO Management

Een stage maakt deel uit van de opleiding management. Je past tijdens je stage alle kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan toe in de praktijk. De stage van deze management opleiding bedraagt 700 uur.

Stageplaats

Tijdens de opleiding HBO Bachelorprogramma Management mag je de stageplaats zelf uitkiezen. Heb je een baan in het vakgebied van je studie? Dan kun je die voordragen als stageplaats. De stageplaats wordt vooraf eerst goedgekeurd en erkend door een vakdeskundige. Hierdoor weet je zeker dat de stageplek aansluit bij jouw opleiding.

Een leuke stageplek vinden via Stage Instituut
Om het jou makkelijker te maken bij het vinden van een stageplek, hebben we een exclusieve overeenkomst met een stagebemiddelingsbureau: het Stage Instituut. Als student van Hogeschool NTI kun je op de website van het Stage Instituut gratis zoeken naar een stage die past bij jouw opleiding en solliciteren op vacatures. Dit maakt het zoeken naar een stageplek leuker en makkelijker! Bekijk hier de website van het Stage Instituut.

Niet in staat om stage te lopen?

Ben je niet in staat om stage te lopen tijdens de opleiding HBO Bachelorprogramma Management, omdat je hier bijvoorbeeld geen tijd voor hebt door je werk? Dan raden wij je aan om voor een hbo-programma te kiezen in plaats van voor de volledige bacheloropleiding. Een hbo-programma is een korte opleiding op hbo-niveau waarbij je geen stage hoeft te lopen.

Examen

Wettelijk erkend

Voor deze management opleiding wordt het aanvraagproces voor de NVAO-accreditatie voorbereid. Met een NVAO-accreditatie ben jij ervan gegarandeerd dat deze opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Examens

Tijdens HBO Bachelorprogramma Management heb je alle vrijheid om je examens flexibel in te plannen. De examens zijn vaak een combinatie van digitale examens, portfolio-opdrachten en papers. De papers kun je thuis in je eigen tempo maken en kun je dagelijks inleveren in de online leeromgeving. Digitale examens kun je op tal van locaties in Nederland doen.

Elke dag digitaal examen doen

Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je examen wilt doen voor de opleiding HBO Bachelorprogramma Management. Het merendeel van de examens bij Hogeschool NTI wordt dagelijks digitaal op tal van locaties door heel Nederland afgenomen. En als je een keer niet direct voor je examen slaagt, kun je snel weer een herexamen inplannen. Dit biedt jou optimale flexibiliteit! Lees hier meer over de digitale examens.

De examenkosten bedragen € 84,72 per maand.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na HBO Management?

HBO Management is een overkoepelende opleiding waarin vakgebieden samenkomen als organisatiekunde, leiderschap, verandermanagement, commerciële economie en bedrijfscommunicatie. Heb je de management opleiding succesvol afgerond? Dan kun je aan de slag bij uiteenlopende organisaties in overheid en bedrijfsleven, bijvoorbeeld als projectleider of afdelingshoofd, eventueel aan het hoofd van een commercieel team of project. Het gaat vooral om functies of verantwoordelijkheden waarbij de menselijke kant van management belangrijk is als het gaat om motiveren, enthousiasmeren en inspireren. 

Werkzaamheden

Managers geven uitvoerenden leiding in allerlei soorten organisaties. De werkzaamheden van managers kunnen onderling sterk verschillen, maar draaien voornamelijk om plannen, organiseren, leidinggeven en controleren. Als projectleider verzorg je bijvoorbeeld de dagelijkse gang van zaken rondom een project. Je maakt afspraken over de doelstelling en beheerst de voortgang van het project. Je werkt toe naar het behalen van een resultaat binnen een bepaalde periode.

Studieduur & lesgeld

Voor een 4-jarige HBO Bachelor betaal je maar 3 jaar

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept, waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij ons bepaal jij echter zelf het tempo waarin je je deeltijdopleiding doorloopt. Je betaalt bij Hogeschool NTI alleen in de eerste drie studiejaren. En heb je langer nodig, dan kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

HBO Bachelorprogramma Management 7855

Termijnen 3 Jaar 36 Maanden *
Lesgeld per termijn € 1.881,00 € 165,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,-
 • * is het gangbare betaaltempo

Nog 2 dagen Acer Chromebook actie bij inschrijving

Acer Chromebook actieBij een inschrijving voor een (klassikale) hbo bacheloropleiding of volledige masteropleiding ontvang je een Acer Chromebook t.w.v. €249 voor slechts €29! Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Lees meer over de actie

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3