→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Benieuwd hoe het is om in de gehandicaptenzorg te werken?

Als begeleider in de gehandicaptenzorg staat je cliënt centraal. Je gaat werken met mensen met een complexe of meervoudige beperking. Met deze mbo basisopleiding leer je in 6 maanden de basisbeginselen van het beroep begeleider gehandicaptenzorg. Je verdiept je in methodisch begeleiden en effectief communiceren. Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen met een beperking toch een grote van zelfstandigheid kunnen ontwikkelen? En wat voor motivatietechnieken zijn zinvol? Het werk van een begeleider in de gehandicaptenzorg is uitdagend en waarderend tegelijk. Klink dit jou wel interessant? Start dan nu deze mbo basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Mijn persoonlijke ervaring met de studie van NTI is positief, je kunt je eigen tijd indelen. Mijn persoonlijke ervaring met de studie van NTI is positief, je kunt je eigen tijd indelen. Wanneer het jou uitkomt leer je, kun je een weekje niet leren pak je een andere week wat meer. De opleiding is duidelijk, eerst even je weg zoeken op het digitale net. maar als je de praktijkstagedag hebt gehad daar vertellen ze je alles hoe en waar je het kunt vinden op internet. De toetsen via het net zijn fijn, je kunt voor je zelf kijken waar je staat.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte mbo basisopleiding leer je de basisbeginselen van het beroep begeleider gehandicaptenzorg. De belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding Begeleider gehandicaptenzorg niveau 3 komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden. 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Methodisch begeleiden
 • Communicatie
 • Organisatie
 • Deskundigheidsbevordering
 • Ondersteunen

Waarom een MBO Basisopleiding?

Met een mbo basisopleiding verdiep je je in korte tijd in een bepaald vakgebied. Zo kun je erachter komen of dit vakgebied bij je past. Als je na afronding verder gaat met de volledige mbo-opleiding, krijg je vrijstellingen. De voordelen van een mbo basisopleiding:

 • Je ontvangt een NTI-diploma
 • In 6 maanden af te ronden
 • Je hoeft geen stage te lopen

Wat doet een begeleider in de gehandicaptenzorg?

Als begeleider gehandicaptenzorg ondersteun je mensen met een handicap. Je werkzaamheden bestaan uit:

 • Voorbereiden van activiteiten.
 • Ondersteunen bij woonzorg, scholing, werk en vrije tijd.
 • Motiveren, sturen en coachen van cliënten.
 • Activeren van zelfstandigheid.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo-basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg heb je geen speciale vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 3 is.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de opleiding? Vraag dan een studieadviesgesprek aan. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Zo kom je meer te weten over de inhoud van de opleiding, het lesmateriaal en de online leeromgeving.

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige mbo-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je mbo basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg meteen beginnen met de volledige mbo-opleiding Begeleider gehandicaptenzorg (niveau 3). Je krijgt dan vrijstelling voor de examens die je succesvol hebt afgerond.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Vraag een offerte aan

Kosten Basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg 3 4038

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Handige extra's

NTI Premium

NTI introduceert NTI Premium. Een maandabonnement met meer dan vijfhonderd online trainingen. Krijg toegang tot podcasts, webinars en cursussen vol actuele thema’s. Een compleet aanbod voor elk type student, flexibel te volgen en elke maand opzegbaar. Ontdek hier alle voordelen.

€ 14,95    (Maandelijks)

Ervaringen

MBO Basisopleiding Begeleider gehandicaptenzorg

3,5 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Mijn persoonlijke ervaring met de studie van NTI is positief, je kunt je eigen tijd indelen. Wanneer het jou uitkomt leer je, kun je een weekje niet leren pak je een andere week wat meer. De opleiding is duidelijk, eerst even je weg zoeken op het digitale net. maar als je de praktijkstagedag hebt gehad daar vertellen ze je alles hoe en waar je het kunt vinden op internet. De toetsen via het net zijn fijn, je kunt voor je zelf kijken waar je staat.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.