→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Masseren kun je leren

Met een goede massage kun je veel betekenen voor de ander. Een massage zorgt voor rust in het hoofd en lichaam en het is natuurlijk ontzettend genieten. Massage is ook goed voor de gezondheid. Je verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen met als gevolg meer energie en een betere weerstand. Ook worden allemaal gelukshormonen aangemaakt. Het mooie is dat iedereen een ontspanningsmassage kan geven, hiervoor hoef je geen professional te zijn. Met de cursus Massage krijg je snel de benodigde technieken onder de knie. Het lesmateriaal bevat veel illustraties met duidelijke instructies. Tijdens de praktijkdag verbeter je onder begeleiding van een deskundige je massagetechnieken. Schrijf je in voor de cursus Massage en gun de ander de ultieme ontspanning!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Het is een hele leuke cursus, leerzaam en goed te doen. De praktijkdag is leuk en docent is duidelijk, moet je zeker doen. Een aanrader deze gehele cursus Het is een hele leuke cursus, leerzaam en goed te doen. De praktijkdag is leuk en docent is duidelijk, moet je zeker doen. Een aanrader deze gehele cursus

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Voordat je aan de slag gaat, verdiep je je eerst in anatomie en masseertechnieken. Ook leer je wanneer je iemand juist niet moet masseren, bijvoorbeeld bij migraine of hartproblemen. Het cursusboek van de massagecursus bevat veel illustraties: duidelijke, fraaie kleurenfoto’s met een uitgebreide instructie, compleet met details, waarschuwingen en uitleg in aparte kadertjes. Je leert dankzij het theorieboek alles over de spieren, bewegingen en botten van het menselijk lichaam. Ook worden hierin de meest voorkomende letsels en algemene kennis van eerste hulp behandeld. Naast deze twee boeken krijg je ook massageolie, zodat je direct aan de slag kunt na je massagecursus.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Anatomie
 • Massagetechnieken
 • Lichaamshoudingen
 • Duur van massage
 • Kleding
 • Soorten massageolie
 • Zelfmassage

Inclusief praktijkdag

Tijdens de massagecursus kun je gratis deelnemen aan een praktijkdag. Je doet samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op. Je gaat aan het masseren en zal ondertussen tips krijgen van een ervaren masseur. Zo word jij nog beter in het masseren!

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Massage. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Massage afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Massage 3666

Btw inbegrepen

Bij deze opleiding is 21% btw inbegrepen.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Massage, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen

Massage

4,5 sterren - gebaseerd op 9 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Het is een hele leuke cursus, leerzaam en goed te doen. De praktijkdag is leuk en docent is duidelijk, moet je zeker doen. Een aanrader deze gehele cursus

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.