→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Maak kennis met het vakgebied bouwkunde

Overal om ons heen wordt gebouwd en verbouwd. Er komt veel kijken bij het bouwen van een woning, kantoor of schoolgebouw. Er moet een bouwplan gemaakt worden, de constructie moet aan allerlei regels voldoen en de samenwerking tussen verschillende partijen moet goed verlopen. Ben jij hierin geïnteresseerd en wil je weten of werken in de bouwkunde iets voor jou is? Dan is het hbo-programma Inleiding Bouwkunde perfect voor jou. In 6 maanden haal je een erkend certificaat!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Ben jij geïnteresseerd in bouwkunde, bouwtechniek en bouwmanagement? Wil je weten of een baan in de bouwkunde iets voor jou is? Met het hbo-programma Inleiding Bouwkunde doe je in korte tijd stevige basiskennis op in dit vakgebied. Je hebt geen vooropleiding nodig om het hbo-programma Inleiding Bouwkunde te kunnen volgen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Inleiding Bouwkunde 9318

Studieprogramma

Inleidende fase
 • Startmodule
 • Algemene bouwkunde
 • Draagconstructies - woningbouw
 • Bouwmanagement in de ontwerpfase
Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Inclusief praktijkbijeenkomst en webinars

Tijdens het hbo-programma Inleiding Bouwkunde volg je een praktijkbijeenkomst en twee webinars. Tijdens de praktijkbijeenkomst heb je klassikaal les in Draagconstructies in de woningbouw. Je ontmoet je medestudenten en een docent uit het vakgebied helpt je bij zaken waar je tegenaan bent gelopen. De webinars zijn online lessen waarin een expert uit het werkveld extra aandacht aan moeilijke vraagstukken geeft of laat zien hoe jij de kennis toepast. De webinars gaan over Algemene bouwkunde en Bouwmanagement in de ontwerpfase.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Inleiding Bouwkunde heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Inleiding Bouwkunde? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het hbo-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Examenkosten

Het hbo-programma Inleiding Bouwkunde sluit je af met 3 tentamens. Je kunt deze inplannen wanneer het jou uitkomt. De examenkosten bedragen € 54,50 per maand.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Vraag een offerte aan

Kosten HBO-programma Inleiding Bouwkunde 9318

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Contact met een studieadviseur:

ma-vr (09:00-17:00)