Flamenco_blog¡Hola! ¡Buenos días!

Angelique Bemelmans volgde bij NTI met veel plezier de cursus Spaans voor beginners. Zij geeft jullie in deze blog 5 tips die je helpen met Spaans leren!

1. Zorg voor een dagelijkse dosis Spaans Je leert een taal beter én sneller door dagelijks in contact te komen met een taal, en dat geldt ook voor het zelf Spaans leren. Neem de gesproken lessen mee in de trein en luister onderweg naar het werk nog even naar een les uit de cursus. Zoek een handige app om dagelijks Spaanse woorden te oefenen. Je kunt ook Facebook instellen in het Spaans, de boodschappenlijst (lista de compras) in het Spaans maken, empanadas maken met behulp van een Spaans recept, online El País lezen en Spaanse muziek luisteren.

2. Kijk naar Spaanse films Je hoeft het Spaans nog niet perfect te beheersen om een Spaanse film te kijken. Je zult merken dat het kijken van Spaanse films met Nederlandse ondertiteling een prima manier is om het Spaans te oefenen. Je raakt vertrouwd met de uitspraak en leert spelenderwijs nieuwe Spaanse woorden en uitdrukkingen. Nog een leuk voordeel: ontdek de cultuur en geschiedenis door het kijken van typisch Spaanse films, zoals Goya en Burdeos.

Volg ons op Instagram

Klik hier

3. Luister naar Spaanse muziek Zoek de songteksten op en probeer deze te vertalen. Vind je het vertalen van complete teksten nog lastig? Je kunt ook beginnen met het vertalen van de titels van artiesten die in het Spaans zingen. Op Spotify vind je veel playlists gevuld met Spaanse muziek! Ook handig, een aantal artiesten, zoals Shakira, hebben nummers in een mix van het Spaans en het Engels geschreven; een mooie stap op weg naar het vertalen van volledig Spaanse nummers.

4. Lees Spaanse boeken en kranten Het lezen van Spaanse boeken en kranten is een prima manier om de leesvaardigheid te verbeteren. Je raakt bovendien vertrouwd met de spelling en verschillende Spaanse uitdrukkingen en spreekwoorden. Je kunt online gratis de Spaanse krant El País lezen. Spaanse boeken lezen? Je kunt beginnen met eenvoudige boeken voor de jeugd, zoals La ciudad de las bestias van Isabel Allende. Ook Carlos Ruiz Zafón, bekend van Het spel van de engel, heeft een aantal jeugdboeken geschreven. Het boek Marina speelt zich af in Barcelona, en biedt ook nog eens een mooie blik op deze schitterende Spaanse stad.

5. Zoek Spaanse penvrienden Zoek Spaanse penvrienden en leer niet alleen de taal, maar ook de Spaanse cultuur kennen. Je kunt ook meedoen met postcrossing en alle kaarten naar Spaanstalige landen in het Spaans schrijven. Online zoeken naar penvrienden kan met behulp van websites zoals PenPal World. Zoek je iets moderners? Volg een Spaanse subreddit of join een Spaanse discord server. 

Wil jij ook zelf Spaans leren?

Volg een van onderstaande cursussen die past bij jouw niveau!