Cursus Engels Blog

In het kaartje zie je alle landen in de wereld waar Engels de voertaal is. Het zijn 74 landen met in totaal meer dan 2 miljard inwoners! En dan hebben we het alleen nog maar over de landen waar Engels de eerste taal is; er zijn er nog veel meer waar Engels de tweede taal is. Met alle reizen die we tegenwoordig kunnen maken, is het Engels wel een heel gemakkelijke manier om je overal verstaanbaar te kunnen maken.

Maar, je hoeft Engels niet alleen te leren om je overal te kunnen uitdrukken. In Nederland bevinden zich inmiddels zoveel mensen van een andere nationaliteit die niet meteen Nederlands machtig zijn, maar ooit wel Engels hebben geleerd. Hoe vaak sta je niet in een winkel of loop je op straat en hoor je Engels?

Daar komt bij dat het economisch verkeer zo internationaal is geworden dat bijna elke werkgever enige kennis van het Engels verlangt. Er moet al gauw ergens een telefoontje naar het buitenland worden gepleegd of een mail in het Engels worden geschreven. Dit kan een reden zijn dat mensen een cursus Engels volgen.

En dan zijn er nog al die liedjes die in het Engels worden gezongen of al die TV series en films waarin Engels wordt gesproken. Je geniet er zo veel meer van als je niet alleen afhankelijk bent van de vertaling, want die kan niet altijd de leuke dingen vertaald krijgen. Er zijn daarnaast zoveel tijdschriften, kranten en boeken in het Engels die veel toegankelijker worden als je het Engels beheerst.

Al in 1998 heeft de Europese Unie een systeem ontwikkeld voor verschillende beheersingsniveaus van de talen van de Europese Unie. De niveaus lopen uiteen van A1 (beginner) tot en met C2 (universitair). Er zijn inmiddels veel cursussen Engels ontwikkeld – ook door NTI – waarmee je geleidelijk je kennis van het Engels steeds verder kunt uitbreiden. Je moet er wel de tijd voor nemen, dat wel. En heel veel oefenen met lezen, spreken, luisteren en schrijven, want oefening baart kunst. En natuurlijk: alle begin is moeilijk. Maar: al doende leer je. Het geeft zoveel voldoening als je daadwerkelijk iemand die Engels spreekt verstaat en dat je iets terug kunt zeggen wat de tegenpartij dan ook nog begrijpt. Daarmee is er weer een  nieuw contact gelegd. En wie weet waar dat allemaal weer toe leidt ….

Een cursus Engels? Ik zeg: gewoon doen! En spreekt u het al? Het kan altijd beter!

Volg ons op Instagram

Klik hier