The National European flags in 2007Engels, Spaans, Europakunde: HBO European Studies is een van de meest internationale studies van het NTI. Onlangs hebben studenten van European Studies onder leiding van hun docent een bezoek gebracht aan verschillende Europese instellingen in Brussel. Dit werkbezoek is in het eerste jaar een vast onderdeel van de opleiding European Studies. Wat bezochten de studenten zoal?

Permanente Vertegenwoordiging van Nederland De groep deed als eerste de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Europa aan. De Permanente Vertegenwoordiging behartigt de Nederlandse belangen in de Europese Unie: er werken mensen van vrijwel alle Nederlandse ministeries.

Europees Parlement Vervolgens stond het Europees Parlement op het programma, met als spreker niemand minder dan Europarlementariër en voormalig FNV-voorzitter Agnes Jongerius. Zij vertelde de studenten European Studies over het werk van een Europarlementariër en alle uitdagingen en problemen die daarbij horen.

Bezoekerscentrum Parlamentarium De dag werd afgesloten in bezoekerscentrum Parlamentarium. Daar konden de studenten de geschiedenis van de Europese Unie op een interactieve manier - o.a. door stemmentunnels en 3D-modellen - ervaren en kwamen ze meer te weten over de werking van het Europees Parlement.

European Studies: iets voor jou? Al met al was het een leerzame en inspirerende dag die de studenten een mooi kijkje in de keuken van de Brusselse Europese praktijk heeft gegeven. Lijkt het jou leuk je in te zetten voor Europa? Neem eens een kijkje bij onze opleiding European Studies!

Volg ons op Instagram

Klik hier