loondon 3

Werken, leren, plezier maken en op je eigen benen staan in een nieuwe stad

Na het lezen van deze titel kun je verschillende ideeën hebben. Wonen in het buitenland, london 2werken in het buitenland, of gewoon lekker reizen? Eigenlijk is het voor mij een combinatie geweest tussen deze dingen. Ik heb namelijk een jaar als au pair gewerkt in Londen. Dit was voor mij een geweldige tijd tussen het behalen van mijn havo diploma en het starten van mijn vervolgopleiding en een echte aanrader voor iedereen die eens wat anders wil.

Het begin van mijn zoektocht

Maar hoe begin je dan de zoektocht naar het juiste gezin? Voor mij ging het eigenlijk heel eenvoudig. Ik meldde me aan op een website voor au pairs en zette mijn CV online. Uiteindelijk kreeg ik een mail van een leuk gezin wat mij graag beter wilde leren kennen. Binnen een half uur hadden we elkaar aan de telefoon en was het direct duidelijk, er was een klik. Het weekend daarop vloog ik naar Londen om kennis te maken met de kinderen. Je begrijpt het wel, een en al spanning. Zou dit dan het begin zijn van een groot avontuur?

Na een gezellig lunch in Londen was de kogel door de kerk, later die maand zou ik naar Londen verhuizen. In de korte tijd die ik nog in Nederland had moest ik razend snel alles voorbereiden, verzekeringen, nieuw paspoort en natuurlijk mezelf even inlezen in de stad. Ik was hiervoor immers nog nooit in Londen geweest en zou hier een jaar gaan wonen.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Aankomst in Londen

Eenmaal aangekomen in Londen voelde alles nog een beetje onwennig. Gelukkig kreeg ik londoneen eigen kamer met badkamer zodat ik mij af en toe even terug kon trekken. Maar zoals je wel vaker hebt gehoord: ‘al het begin is moeilijk’ en zo was dit ook. Gelukkig heeft dit mij niet doen weerhouden. De eerste week ben ik samen met de vader des huizes veel op pad geweest. Zo ging ik mij aanmelden bij een school voor Engelse lessen, maakte we een rondje door de buurt en leerde ik de kinderen steeds beter kennen.

Doordat ik meteen bij de start van het jaar naar mijn Engelse school ging leerde ik direct andere au pairs kennen. De school waar ik op zat organiseerde af en toe uitjes waardoor ik al snel een andere au pair leerde kennen. Waaronder een leuke Nederlandse meid die tot op heden nog steeds mijn beste vriendin is. Tijdens deze Engelse lessen ben ik klaar gestoomd voor het Engelse Cambridge examen.

De werkzaamheden van een Au pair

Mijn werkzaamheden zagen er als volgt uit. ’s Ochtends maakte ik de kinderen(twee jongens en een meisje) wakker en zorgde ik ervoor dat de eerste was in de wasmachine zat. Terwijl de eerste was aan het draaien was maakte ik een ontbijt voor de kinderen en zorgde ik er voor dat iedereen netjes in uniform klaar zat om naar school te gaan. De jongste meid bracht ik vervolgens met de trein naar school waarna ik mij 3 dagen in de week klaar maakte om naar mijn eigen school te gaan. Rond 3 uur haalde ik de jongste weer op van school waarna we naar zwemles, ballet, tennis of huis toe gingen. De jongens werden thuis gebracht of gingen naar de club waar ze tennisles, golf les of zwemles hadden. De rest van de dag was ik verantwoordelijk voor de kinderen. Samen spelletjes spelen, naar het park of gewoon lekker in huis rommelen. Tegen het einde van de dag zorgde ik voor een lekkere verse maaltijd en zat mijn werkdag er al weer bijna op.

Plezier maken en op je eigen benen staan

In het weekend was ik meestal vrij en ging ik vaak op pad met vriendinnen. Heerlijk rondstruinen door Londen, of gewoon een weekendje weg. Zo hebben we vele uitstapjes gedaan naar onder andere Oxford, Cambridge, Bristol en Widsor.

Al met al heb ik een waanzinnig leuke periode in Londen gehad, en zou ik het echt iedereen aanraden. Een jaartje er helemaal tussen uit zonder dat het je geld kost. Sterker nog, als je het goed doet, levert het je zelfs geld op! Daarnaast is het een hele goede manier om op je eigen benen te leren staan en jezelf en de wereld te leren kennen. Ook heeft mijn Engels een enorme boost gehad en heb ik mijn officiële Cambridge examen gehaald.

Inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn opleiding Communicatie en denk ik nog vaak genoeg terug aan de leuke periode die ik in Londen heb gehad. Een echte aanrader voor iedereen die eens wat anders wil.

Kind regards, Femmie

Wil jij ook je Cambridge halen? kijk dan eens bij de cursus Engels A1, A2 en B1 van het NTI.