Nieuwjaar? Goede voornemens en intenties!

Wat is dat toch met ons, dat wij die drempel van 31 december maar willen plaveiden met goede voornemens, wensen, verzuchtingen, intenties en goodwill-verklaringen? Als een soort dikke rode loper die ons het nieuwe jaar invoert.

goede-voornemens-NTI

Wie heeft ze niet? Het voornemen om dit jaar toch echt meer te doen aan sport? Meer tijd vrij te maken voor ouders? Minder geld uit te geven aan dingen die-je-om-te-beginnen-toch-eigenlijk-niet –nodig-had-maar-er-zo-leuk-uitzagen? Minder te snoepen? Beter te plannen? En, voor ons hier een heel herkenbare... meer tijd te besteden aan de studie.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Januari kenmerkt zich over het algemeen door een opleving in de studieresultaten. Na een maand feesten, vieringen, mistletoe en jinglebells, zijn we weer toe aan serieuze inspanning. We nemen kordaat de agenda ter hand, projecteren de examens en praktijktrainingen hierop en overschatten de tijd die ons toe lijkt te lachen enorm.

2013 is pas 72 uur oud. Dat betekent nog 362 dagen die gevuld kunnen worden.

Overmoedig? Helemaal niet erg, mits je hier bewust mee omgaat en tijdig bijstuurt.

Studeren is leuk, boeiend, leerzaam en spannend. Het is een deel van je leven: kennis, informatie, communicatie en feiten. Leren is een ontdekkingsreis. En wel één die een zorgvuldige planning verdient.

Plan vandaag je agenda nog niet te vol. Voornemens zijn beloftes aan jezelf. Niets zo vervelend als een belofte die je niet na kunt komen.

Gelukkig Nieuwjaar namens alle mentoren en studiebegeleiders!

Ben je student bij het NTI en kun je hulp van je mentor gebruiken? De contactgegevens vind je hier.