Waarom-je-soms-niet-de-trends-moet-volgen“Je kunt je blind kleden volgens de laatste modetrends en toch de plank gigantisch misslaan.”

Dit bedenk ik me bij het zien van een jeugdfoto van mijzelf. De heupbroek was in. Had je een taillebroek aan, dan was je hopeloos ouderwets. Het punt is alleen dat ik een lange rug heb. In vergelijking met mijn lange bovenlichaam zijn mijn benen twee ‘eendenpootjes’, zoals mijn vriend ze gekscherend noemt. Met een heupbroek blijft er nog minder van mijn benen over.

Modetrends combineren met tijdloze stukken

Hoe leuk en mooi sommige trends ook zijn, soms staan ze je gewoon voor geen meter. In dat geval is het naar mijn mening een goed idee, om de laatste trends te combineren met tijdloze stukken die je wèl staan. De laatste tijd zien we steeds meer taillebroeken over de catwalk lopen. Een trend die prima bij mijn korte benen past. Het haalt optisch wat lengte weg bij mijn rug en voegt het toe aan mijn benen. Maar wat nou als je een korte rug hebt? In dat geval geeft de taillebroek het optische bedrog dat je geen romp hebt. Een beetje een gek gezicht lijkt me dat.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Om er toch ‘fashionable’ uit te zien, zou je voor een broek kunnen gaan die precies tussen de taillebroek en de heupbroek in zit. Dit is een meer tijdloos model en kan mooi gecombineerd worden met een bloesje of shirtje, die weer wel helemaal volgens de huidige trends is. Op die manier haal je het beste uit je figuur, zonder voorbij te gaan aan de laatste modetrends.

Waarom je soms niet de modetrends moet volgenModetrend: pastelkleuren

De laatste tijd zien we ook veel pastelkleuren in de winkels hangen. Ikzelf vind het helemaal prachtig. Het probleem is alleen dat ik praktisch zelf pastelroze ben. Het contrast tussen mij en de pastelkleuren is minimaal, wat maakt dat ik er flets uit zie in een pastelkleurig bloesje. Ik kan mij voorstellen dat veel meiden dit probleem ervaren. Zelf heb ik hier een oplossing voor gevonden. Breng zelf contrast aan! Door gebruik te maken van een felle lipstick en/of een dramatische eyeliner kun je de pastelkleuren draagbaar maken. Experimenteer en probeer, maar blijf vooral kritisch over welke trends je staan en welke niet. Have fun!

Zelf aan de slag?

Wil jij alles leren over modestyling, modetrends en het zelf maken van kleding? Bekijk dan een van de volgende cursussen: