In deze blog staan de smokey eyes centraal. Door het dragen van een smokey eye straal je net even wat meer power uit. Eigenlijk is de smokey eye helemaal niet zo moeilijk, regels zijn er dan ook nauwelijks. Tijdens deze blog ga ik je wat handvatten geven om zelf ook te experimenteren met de smokey eyes.

Het aanbrengen van een basis make-up

Vaak wordt er gezegd dat op het moment dat je smokey eyes hebt je geen extra accenten op andere plekken in je gezicht aan moet brengen. Ik ben het hier echter niet mee eens. Ik ben van mening dat er geen regels, maar opties zijn. En ik vind het soms mooi om én smokey eyes te maken, én een accent te leggen op de lippen. Wel gebruik ik wat minder make-up bluch.

In 7 stappen Smokey eyesStap 1: de randen en het 'vogelbekje'

Maak je oog, en de randen om je oog zo zwart mogelijk. Het voordeel van een smokey eye is dat je dit helemaal niet zo heel netjes hoeft te doen. Zorg er alleen wel voor dat je het ‘vogelbekje’ van je oog goed mee neemt.

Tip: heb je hele kleine ogen? Dan is het misschien wel handig om het zwarte lijntje van je ooglid tot het midden van je oog te laten lopen in plaats van je hele ooglid.

Nadat je, je gehele oog omlijnt hebt met een zwart potlood kun je verder gaan met stap 2.

Stap 2: het aanbrengen van accenten

In stap twee gaan we wat accenten aanbrengen in de smokey eye. Dit doen we met een wit glanzend potlood. Hierdoor kun je wat delen laten oplichten. Dit doen we aan de binnenkant en het midden van je oog.

Stap 3: de waterlijn

Wat heel erg belangrijk is bij een smokey eye, is de waterlijn. Deze zetten we aan met een zwart kool potlood. Hierbij kun je prima een deel van de wimpers meenemen. Stel nou dat je ogen een beetje gaan tranen, dan is dat alleen maar mooi.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Tip: neem ook de bovenlijn van je oog mee met je zwarte kool potlood. Hierdoor komen je oogcontouren wat beter uit.

Stap 4: de oogschaduw

Na het aanbrengen van de harde lijnen gaan we verder met de oogschaduw. Ik vind het zelf wel erg leuk om tijdens de feestdagen gebruik te maken van wat glanzende blauw tinten. Dit staat erg mooi bij een zwarte aanzet.

Stap 5: de arcade boog

Breng de meest donkere blauwe kleur aan over het zwart. Breng dit ongeveer een paar millimeter aan boven de arcadeboog. Dit kun je in elke vorm aan brengen, denk bijvoorbeeld aan ronde vormen of strakke lijnen.

Stap 6: dieptes met accenten

Als je de vorm aangebracht hebt kun je de dieptes aangeven met een lichte accent kleur. Dit hoef je nog niet zo heel netjes te doen, dit doen we later pas.

Stap 7: het blenden

Nu gaan we beginnen met het blenden. Dit doe ik met een relatief grote kwast. Hiermee wrijf ik over de oogschaduw heen zodat de kleuren mooi door elkaar heen lopen.

Wil je meer weten over beauty en make-up? Neem dan eens een kijkje bij de cursus Beauty & make-up van NTI.

Wil je nog meer make-up tips van Tom Sebastian krijgen? Lees dan eens de voorgaande blogs van Tom Sebastian: