Tijdens deze blog ga ik je wat meer vertellen over natuurlijke make-up voor een sophisticated daughter in law look. Dit is een goede basis make-up die je een natuurlijke first impression geeft. Ik ga je uitleggen hoe je met gebruik van make-up toch nog een mooie natuurlijke no nonsens look kunt creëren.

Natuurlijke basis make-up

Natuurlijke make-up

Om te beginnen breng je een lichte driehoek van make-up aan onder je ogen. Door het gebruik van deze lichte kleur komen je jukbeenderen een stuk mooier uit. Gebruik hiervoor altijd een romige camouflage, deze kun je namelijk na het aanbrengen nog gemakkelijk blenden met de andere make-up.

Na het aanbrengen van de lichte kleur onder de ogen gaan we verder met een donkere teint. Deze teint zetten we aan op de buitenkant van je neus. Hierdoor krijg je wat meer diepte in je gezicht. Voor nog wat extra diepte kun je met een lichte kleur een aanzet geven op het puntje van je neus, je kin, tussen je wenkbrauwen en op het hoogtepunt van je wenkbrauwen.

Je make-up blenden

Om make-up goed te blenden gebruik ik altijd een sponsje. Als je dit sponsje een beetje nat maakt kun je gemakkelijk de verschillende kleuren met elkaar blenden om een natuurlijke kleur te krijgen. Dit doe ik door met het sponsje over de verschillende kleuren heen te deppen.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Tip: Was je sponsje altijd na het gebruik even uit met wat babyshampoo, zo was je het make-up eruit en kun je elke keer weer met een schone lei beginnen.

Oog make-up

De ogen houd ik in dit geval erg rustig. Door in plaats van een oogschaduw een oogmousse te gebruiken krijg je een natuurlijkere uitstraling. Vervolgens breng je de mascara aan. Begin hierbij altijd met de onderste wimpers en werk zo je weg naar boven. Breng de mascara altijd aan op de aanhechting van je wimpers. Hierdoor komen de contouren van je ogen mooier tot zijn recht. Zigzag dan vervolgens je weg naar boven zodat je alle haartjes bedekt met mascara. Door wat extra mascara aan de buitenkant van je oog aan te brengen krijg je een mooi open effect.

Natuurlijke look voor je lippen

Om je lippen een natuurlijke look te geven is het belangrijk om een rustige frisse kleur te gebruiken. Zorg ervoor dat deze kleur zo dicht mogelijk bij je eigen lip-kleur zit. Breng deze gloss niet te dik aan. Het is niet de bedoeling dat de lippen eruit springen. Het is meer een ondersteuning van je natuurlijke kleur.

Wil je meer weten over beauty en make-up? Neem dan eens een kijkje bij de cursus Beauty & make-up van NTI.

Wil je nog meer make-up tips van Tom Sebastian krijgen? Lees dan eens de voorgaande blogs van Tom Sebastian: