bedrijfsadministrateur

Eindelijk is het zover. De lange uren die je in je studie mbo bedrijfsadministrateur en stage hebt gestoken, de peentjes die je zweette tijden het examen staan op het punt om uitbetaald te worden.

Enigszins gespannen, maar vol enthousiasme, start je na je mbo-opleiding bedrijfsadministrateur  aan je baan als bedrijfsadministrateur.

Als mbo bedrijfsadministrateur ben je niet voor niets aangenomen als de nieuwe spin-in-het-web en wordt er van je verwacht dat je inzicht krijgt in het gehele administratief-organisatorische proces… Maar hoe begin je?

Het Eigen Vermogen

Het is vaak moeilijk, soms ongemakkelijk en even flink zoeken alvorens je jouw plek hebt gevonden binnen de organisatie. Het feit dat het functieprofiel van een mbo administrateur vastligt, betekent niet automatisch dat dat ook geldt voor de daadwerkelijke inhoud van de functie.

Wellicht is er sprake van een sterke groei in de organisatie, waardoor jij als nieuwe kracht bent  binnengehaald, maar is de invulling en verdeling van de werkzaamheden nog onduidelijk? Of wordt er juist bestaand werk aan jou overgedragen, door ontslag of pensioen en is men kritisch over hoe de functie werd ingevuld?

Zorg dat je een duidelijke opdracht hebt, waarbij jij als mbo administrateur met een eigen visie een persoonlijke draai geeft aan de wijze waarop je deze uitdaging aanneemt.

Je gaat uit van je eigen talent en inzicht. Je stapt met vertrouwen en een goede basiskennis van je opleiding bedrijfsadministrateur in, hebt ervaring opgedaan tijdens je stage en je weet wat je sterke kanten zijn en dus ook wanneer je om hulp moet vragen.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Inventariseren

Je logt in op je desktop en niet op je bureaustoel! Dus waarom niet meteen maar een voorstelrondje doen.

Leer de mensen in de organisatie kennen, waarbij luisteren een kwaliteit is.

“Dus jij bent nu van de cijfertjes?” Na wat een, in eerste instantie, denigrerende opmerking lijkt, kom je er na een goed gesprek met je collega achter wat er daadwerkelijk achter deze welkomstboodschap schuil gaat; je wordt beschouwd als de verbindende factor. Immers, affiniteit met (en talent voor) het financiële proces is lang niet voor iedereen weggelegd.

Waarschijnlijk staat deze collega de volgende dag al aan je bureau, met de vraag of je hem wilt helpen met het inrichten van de voorraadadministratie waarmee hij al maanden stoeit.

De Balans

De stille, grijze muis loopt het risico om over het hoofd gezien te worden. De luidruchtige kraai, die alleen maar van zich laat horen als er onrust is, dreigt als nieuweling zijn hand te overspelen.

Zoek naar balans, creëer en benut een omgeving waarin belangrijke informatie wordt gedeeld.

bedrijfsadministrateur

De bedrijfsadministrateur laat zich horen in het overleg en schroomt zich niet om ook taken te verrichten die niet per se van financiële aard zijn. Het gemeenschappelijke doel is leidend waarbij hij zich kan inleven in alle niveaus binnen de organisatie, zich kwetsbaar opstelt en openstaat voor de kwetsbaarheid van zijn collega’s.

De mbo bedrijfsadministrateur is dus niet alleen die spin-in-het-web, maar beschikt ook over een sociale agenda.

een financiële duizendpoot kun je worden door de opleiding MBO bedrijfsadministrateur te volgen of een verkorte MBO -opleiding bedrijfsadministrateur.